Meer onderzoek naar Probiotica

Array

Het is altijd leuk om te merken dat Medicalfacts zo langzamerhand een spreekbuis voor, door en van diverse mensen uit de zorg begint te worden. Vandaag kreeg ik weer een mailtje dat aanhaakte op een bericht wat eerder op Medicalfacts verscheen. Het ging over probiotica. Via Mark Soekarjo werden we attent gemaakt op een berichtje van www.gutflora.org.  een tip over probiotica: deze week is er interessant nieuw onderzoek gepresenteerd over probiotica en griep.

De consumptie van een mengsel van 3 probiotica (L.gasseri, B.longum en B.bifidum) in combinatie met vitaminen vermindert de hevigheid van symptomen en de duur van de verkoudheid. Dit zijn de resultaten van een interventiestudie onder 479 gezonde volwassenen over minstens 3 maanden tijdens 2 de winter/lenteperiodesDe volwassenen hebben twee tot vier periode van verkoudheid per jaar met een gemiddelde duur van 6 dagen. Dit veroorzaakt een aanzienlijke economische schade, door verlies van productiviteit en medische kosten.

Veel mensen gebruiken vitamine C om verkoudheden te verhinderen, toch is de regelmatige aanvulling van vitamine C allen niet de afdoende om het krijgen van een verkoudheid reduceren. De boven genoemde studie had positievere resultaten, vermindert het de duur van een verkoudheid bij volwassenen door 8%., Het "alles-in-één" supplement van 3 probiotica (L.gasseri, B.longum en B.bifidum) met vitaminen en mineralen werd gebruikt in deze studie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Meer onderzoek naar Probiotica"

  1. Ik slik al jaren multivitaminen en probiotica en ben nooit ziek. Ik leef verder niet al te gezond, ik rook veel en houd ook wel van een drankje in het weekend. Bijna 2 jaar geleden heb ik een zwaar auto ongeluk gehad waardoor mijn milt is verwijderd. Zonder milt heb je minder weerstand maar ik ben sinds het ongeluk nooit ziek geweest.

Comments are closed.

Recente artikelen