Gebruikerstest EMD en WDH succesvol verlopen

Array

Het elektronisch medicatiedossier (EMD) en het waarneemdossier huisartsen (WDH) zijn de afgelopen weken voor het eerst door gebruikers getest. Op 29 augustus werd deze fase met een succesvolle demonstratie aan vertegenwoordigers van de koploperregioÂ’s en betrokken koepelorganisaties afgesloten.De bijeenkomst vond plaats bij het Landelijk Schakelpunt bij de automatiseerder CSC en bood aanwezigen voor het eerst de mogelijkheid om het EMD en WDH in werking te zien.
De gebruikerstest is een van de laatste fases van de proof of concept, een reeks van testen waarin is nagegaan of het EMD en WDH klaar zijn voor gebruik. ICT-leveranciers Chipsoft, E.Novation Lifeline, FarMedvisie, Infotechnology, Isala Klinieken, OmniHis, Promedico, Protopics, Tetra, Uzorg en Verenigde Apotheken Limburg hebben succesvol aan deze testfase meegewerkt. De ICT-basisinfrastructuur voor de zorg voor het EMD en WDH is met deze demonstratie definitief van de tekentafel gekomen. Nu kunnen de volgende stappen worden gezet naar een landelijk EMD en WDH waarop alle huisartsen, apothekers, ziekenhuizen kunnen aansluiten. In de eindtest zijn geen blokkades gevonden voor de pilotprojecten, de volgende stap in de implementatie. ‘Uiteraard zijn er wel bevindingen gedaan die nadere uitwerking nodig hebben, maar dat was juist de bedoeling van de test,’ aldus Ineke Ruiter, programmamanager van de implementatieorganisatie VWS. ‘We zijn nu klaar voor het binnenkort te starten pilotproject WDH in Twente, waarbij voor het eerst een landelijk elektronisch dossier door de zorgpraktijk zal worden gebruikt.’

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen