Patient vergeten

In een ziekenhuis in Chambor (Bergen) is het personeel vorige week vrijdag bijna een vrouw vergeten in een NMR-tunnel (nucleaire magnetische resonantie). Het is pas nadat een van de personeelsleden de partner van de vrouw opmerkte in de wachtkamer, dat in het ziekenhuis de fout aan het licht kwam.

Mevrouw Hoyois had een afspraak om 17.35 uur. De arts had haar gezegd dat het onderzoek een klein kwartier zou duren. “Het leek me al lang te duren, maar ik bleef geduldig wachten. Het licht in de tunnel ging uit en toen ging ook het licht in de kamer uit!”, zegt de vrouw. Haar echtgenoot wachtte ondertussen in de wachtkamer. Hij merkte op dat men het licht uitdeed en de deuren sloot. Rond 19.10 uur verbaasde een van de personeelsleden zich erover dat de man nog aanwezig was. Hij zei dat hij op zijn vrouw wachtte. De werknemer is daarop naar de onderzoekszaal gegaan, waar hij de naam riep van de vrouw. Het echtpaar wil geen klacht indienen en vraagt ook geen schadevergoeding. De coördinator van Chambor verontschuldigde zich en legde uit dat er, omdat het vakantie is, maar één arts is voor twee toestellen. Hij zei ook dat de vrouw hoe dan ook maandag ontdekt zou zijn door de kuisploeg.

De coördinator van Chambor, de organisatie die zes ziekenhuizen in de regio van Bergen aanstuurt, verontschuldigde zich en verklaarde dat het incident kon gebeuren omdat het vakantie is, en er maar één arts beschikbaar is om twee apparaten te bedienen. Ook gaf hij aan dat de vrouw hoe dan ook maandag ontdekt zou zijn door de schoonmaakploeg. Het echtpaar lijkt er begrip voor te hebben, want ze willen geen aanklacht indienen en ook hoeven ze geen schadevergoeding.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Patient vergeten"

  1. ENG ZEG.

  2. Je kunt ook eindigen in de douche.

Comments are closed.

Recente artikelen