Psychotherapeute geschrapt uit BIG-register.

Array

Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft na een beroepsprocedure in november 2007 besloten de naam van een voormalig arts en psychotherapeute uit Driebergen door te halen in het BIG-register.

In diverse media verscheen de afgelopen week het bericht dat, ondanks dat feit, de naam van de betreffende persoon voorkwam op de website van de Federatie Antroposofische Gezondheidszorg (FAG).

De Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ), waarin de FAG sinds een half jaar is opgegaan, betreurt dat ten zeerste.



Direct na melding aan het NVAZ-bureau op 14 december 2007 is de betreffende persoon uit het register van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Psychotherapeuten (NVAP) verwijderd. De NVAP heeft de betreffende persoon uit het ledenbestand van de vereniging uitgeschreven.

De oude website van de FAG is destijds niet uit de lucht gehaald, in afwachting van de nieuwe website van de NVAZ, hetgeen betekent dat de betreffende persoon daarop nog voorkwam. Dat laatste had niet mogen gebeuren.
Sinds 10 januari 2008 is de oude website van de FAG verwijderd en daarmee ook de vermelding van de betreffende persoon.

Op de nieuwe website van de NVAZ, die binnenkort zal verschijnen, zal deze dan ook niet meer voorkomen. Op deze site zullen wijzigingen naar aanleiding van incidenten zoals deze direct en accuraat gebeuren.

Overigens was de betreffende persoon geen lid van de Nederlandse Vereniging van Antroposofisch Artsen (NVAA) en kwam dus niet voor in het NVAA register.
Zij heeft zich dus ook ten onrechte antroposofisch arts genoemd.

3 thoughts on "Psychotherapeute geschrapt uit BIG-register."

  1. Tot mijn stomme verbazing lees ik in het persbericht van 15 Januari jl, in de laatste zin van het NVAZ dat Lieneke Moll van Charante, van der Meulen onterecht als antroposofisch arts stond geregistreerd bij deze vereniging NVAP.
    Hoe is dit nu mogelijk? wast men dan werkelijk de handen in onschuld?
    Al jaren stond deze vrouw op de site van het NVAP.
    Wat mij betreft ben ik de kabouter tijd allang gepasseerd, en in elfjes geloof ik ook niet meer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  2. Nee, u bent geen kabouter, en hoeft niet te geloven in elfjes.
    U moet allen goed lezen en dat leren kinderen tegenwoordig op de lagere school.

    Er staat dat zij niet voorkwam in het register van de NVAA.

  3. @ A. Benschop
    Bedankt voor uw terechte reactie. Ik ben blij dat u mensen wijst op het belang van lezen. Veel mensen zijn kennelijk erg geraakt over hetgeen in Daidalos is gebeurd dat ze niet lezen en maar lukraak zaken roepen. U heeft terecht aangegeven. We hebben al meermalen reactie moeten redigeren omdat mensen over de schreef gaan in het publiceren van privé gegevens. Ook slecht lezen kan leiden tot ongefundeerde reacties en die doen de zaak doorgaan meer kwaad dan goed.

    Echter, het is ook goed dat patienten die, terecht, slechte ervaringen hebben met artsen die ondaks schordsingen, nog als geregisteerd therapeut op websites staan. Hiermee krijgt een persoon dus onterecht het vertrouwen van een beroepsvereniging. En kan dus meer slachtoffers maken omdat hij verhalen naar het land der fabelen kan verwijzen.. Dat patienten zich daar erg boos over maken begrijp ik ook. Want het is onzorgvuldigheid. . Ook voor beroepsorganisaties geldt dat ze signalen van patienten serieus dienen op te pakken en dat zij tijdig informatie op websites dienen aan te passen. Dan worden patienten in elke geval beter beschermd tegen types als Moll van Charante, van Eeghem en Bolijn!

    Zeker in het geval van Daidalos op de website lijkt er niets aan de hand te zijn met het centrum. Patienten met psychische problematiek zijn een groep die het door hun klachten al moeilijker hebben met het juist beoordelen van die aardige dokter. Vooral die groep verdient uw en onze correcte, accurante en tijdige berichtgeving/waarschuwingen. Op dat vlak is uw vereniging helaas in het verleden slordig geweest. Ik hoop u in de toekomst beter gaat checken of gegevens wel kloppen. Internet is een makkelijk en ook heel gevaarlijk medium.

Comments are closed.

Recente artikelen