MdH zoekt aktief Sextherapie TBS-ers

MdH ronselt in allerijl meer slachtoffers van de sextherapie in de Oostvaarderskliniek.nl. De tbs'er die zijn zaak aanhangig heeft gemaakt bij het tuchtcollege wordt in de kwestie bijgestaan door een van de oprichtsters van de website Misbruik door Hulpverleners (MdH). 

MdH stelt verder dat het gaat om een experiment dat volledig indruist tegen de opvattingen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en tegen „alle bestaande beroepscodes en wetten die patiënten voor machtsmisbruik bedoelen te beschermen.” MdH wil middels de klacht bij het tuchtcollege erkenning voor de schade die de betrokken tbs'er heeft opgelopen. De tuchtzaak moet er wat MdH betreft ook toe leiden dat er voor eens en voor altijd korte metten worden gemaakt met deze therapie. MdH is nu op zoek naar andere TBS-ers om de zaak meer body te geven. Volgens MdH is Nederland het enige land ter wereld waar met een dergelijke therapie wordt geëxperimenteerd. Er was niet alleen in de Oostvaarderskliniek sprake van deze sextherapie ook de is mogelijk dat TBS-ers de ze training in de Pompekliniek of in Hoeven Boschoord hebben ondergaan. Wellicht heeft u aan het 'experiment' deelgenomen. Het is al duidelijk dat tal van klinieken de genoemde training – al dan niet tijdelijk – hebben ingevoerd. 

 

Bijgaand de oproep van MdH 

 

O P R O E P    M d H

Forensische psychiatrie / TBS

Wij zijn dringend op zoek naar tbs-patiënten en ex-tbs-gestelden die de ‘therapievorm’

 

I N T I M I T E I T S   TRAINING

in een van onze tbs-klinieken hebben gevolgd. Indien u deze training van 10 c.q. 20 sessies zelf heeft gevolgd of u kent patiënten die haar hebben gevolgd, verzoeken wij u dit bij ons kenbaar te maken en hopen dat u er iets over wilt vertellen. De training wordt sinds eind jaren ’90 gegeven en wordt wellicht nog steeds toegepast.

Het is mogelijk dat u de training in de Pompekliniek of in Hoeven Boschoord heeft gevolgd. Wellicht heeft u aan het 'experiment' deelgenomen. Ook indien u de training in een van de andere klinieken heeft ondergaan, zijn wij zeer geïnteresseerd van u te vernemen. Het is al duidelijk dat tal van klinieken de genoemde training – al dan niet tijdelijk – hebben ingevoerd en aangeboden aan

 – met name patiënten die aan pedofilie lijden

– andere patiënten die één of meerdere zedendelicten hebben gepleegd

Wij hopen dat u deze boodschap wilt verspreiden en patiënten, partners en familieleden van onze oproep op de hoogte wilt brengen. Het is van belang dat zoveel mogelijk patiënten op wie deze therapievorm werd toegepast, (ex-)hulpverleners, partners en familie van patiënten en/of andere derden zich bij ons melden. Bij voorbaat heel hartelijk dank!

 

U kunt op diverse manieren contact met ons opnemen:

Telefonisch: 06 – 137 717 47

Per e-mail: [email protected] 

Via de postweg: MdH, Postbus 402, 1180 AK Amstelveen. Of via ons publieke forum.

Recente artikelen