Romeinse soldaten op bezoek in het WKZ

Onder het motto: ‘Zieke kinderen kunnen geen dagje weg, het dagje uit komt naar de kinderen’, komen op woensdag 13 augustus heuse Romeinse soldaten van Archeon voor de negende maal naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het UMC Utrecht.

Gedurende de ochtend zal er voor de jonge patientjes een programma zijn met volop muziek en een exercitiedemonstratie van de Romeinse soldaten om de kinderen kennis te laten maken met de Romeinse tijd. Door de soldaten naar het ziekenhuis te laten komen, kunnen de kinderen toch genieten van iets unieks en bijzonders, ondanks dat ze in de zomervakantie in het ziekenhuis moeten verblijven.

De Romeinen zijn afkomstig van Archeon in Alphen aan den Rijn, waar jaarlijks het “Groot Romeins Festival” plaats vindt. Tijdens dit festival van 7 t/m 17 augustus verzorgt de Engelse groep Legio II Augusta vele spannende demonstraties en shows in het themapark. De groep beeldt met ongeveer 70 personen het leven uit in de eerste eeuw na Christus in de provincien van het Romeinse Rijk. Niet alleen de soldaten zijn aanwezig, maar ook vrouwen, kinderen en handwerkslieden. De gehele dag door zijn er shows en demonstraties zoals gladiatorentrainingen, exercitiedemonstraties.

Tijdens het bezoek aan de kinderen van het WKZ in Utrecht zullen de soldaten alle tijd nemen om met de kinderen te praten en hen alle uitrustingen te laten zien zoals helmen, zwaarden, speren en schilden. Kinderen mogen ook zelf een helm passen, een schild vasthouden en meedoen met de muziek en de Romeinse exercitie. De Engelse Romeinse soldaten zullen vergezeld worden door Romeinse dames, muzikanten en Nederlandse Romeinen uit Archeon, die voor de vertaling zullen zorgen.

Het is dit jaar voor de negende maal dat de Romeinen de kinderen in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis bezoeken om de kinderen een leuke morgen te bezorgen. Zowel Romeinen als kinderen kijken er elk jaar weer naar uit.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen