Medisch specialisten van alcoholpolikliniek van Reinier de Graaf presenteren principes alcoholpolikliniek aan de Nationale Denktank

Array
De medisch specialisten van de alcoholpolikliniek van Reinier de Graaf hebben vrijdag een presentatie gegeven aan de leden van de Nationale Denktank. Kinderarts Nico van der Lely en kinderpsycholoog Mireille de Visser gaven informatie over hun ervaringen en het onderzoek dat zij hebben gedaan naar alcoholgebruik onder jongeren.

De Nationale Denktank buigt zich elk jaar over een maatschappelijk probleem, dit jaar is dat het stimuleren van een gezondere levensstijl van jongeren. De groep van twintig veelbelovende studenten, pas afgestudeerden en promovendi laat zich informeren door een keur aan sprekers, zoals wetenschappers, beleidsmakers, opinieleiders, jongeren, politici en bestuurders. Een groot aantal organisaties uit bedrijfsleven, wetenschappelijk onderzoek en de overheid ondersteunt de denktank. Na afloop van een intensieve kennismaking met alle aspecten van het probleem, ontwikkelt de Nationale DenkTank concrete, innovatieve ideeen. Deze worden gepresenteerd in een rapport dat voor iedereen beschikbaar is.


Nico van der Lely en Mireille de Visser staan sinds zij het probleem signaleerden, volop in de belangstelling van politiek, bedrijfsleven en overheidsinstanties. Mede dankzij hun inspanningen wordt er momenteel een netwerk van alcoholpoliklinieken opgezet in Nederland naar het voorbeeld van het Delftse spreekuur. Zij vervullen daarbij een voortrekkersrol. De twee artsen werken graag mee aan het bedenken van oplossingen van het probleem en zijn dan ook vereerd dat zij hun ideeen hierover kunnen delen met de Nationale Denktank.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen