Koffie verlaagt kans op Diabetes type 2

Array

Regelmatig verschijnen er onderzoeken over de invloed van koffie op onze gezondheid. En het is soms toch wel verrassend dat juist een voedingsmiddel als koffie, waarvan iedereen gezondheidtechnisch gezien niet zo’n hoge pet opheeft, nu juist wél goed blijkt te zijn voor de gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat zware koffiedrinkers zon beetje de helft minder kans hebben op het ontwikkelen van diabetes in vergelijking met mensen die weinig tot geen koffie drinken. Wetenschappers denken dat koffie chemicalien bevat die bloedsuikerverlagend werken. Bovendien heeft het een positieve werking op de stofwisseling waardoor een sluimerende diabetes nog even blijft sluimeren.


Mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2 kunnen dat risico met 60% verminderen als ze geregeld koffie drinken in vergelijking met niet-koffiedrinkers. Koffiedrinkers hadden 60% minder kans op diabetes type 2 dan niet-koffiedrinkers. Dat verschil werd ook vastgesteld bij koffiedrinkers met een verhoogd risico op diabetes (met verstoorde glucosetolerantie).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen