Berichtgeving over werking appelsap tegen Alzheimer twijfelachtig

appelsDe stichting Alzheimer Nederland betwijfelt of het drinken van enkele glazen appelsap per dag kan helpen tegen de ziekte van Alzheimer. Afgelopen week verscheen in diverse media het bericht dat appelsap helpt tegen Alzheimer. Helaas komt het steeds vaker voor dat weinig serieuze gezondheidssites berichten masaal berichten verspreiden die onjuist is en in sommige gevallen zelfs schadelijk. Daarmee kunnen we dus concluderen dat  ‘appelsaptherapie‘ , die alleen bij muizen werkt, maar beter snel in de digitale prullebak kan verdwijnen.
Onderzoekers Thomas Shea en Amy Chan publiceerden in het Journal of Alzheimer’s Disease dat het optreden van Alzheimer bij muizen werd afgeremd door ze appelsapconcentraat te geven. Sindsdien wordt Alzheimer Nederland bestookt met telefoontjes.
Maar volgens een woordvoerder van Alzheimer Nederland zegt proefdieronderzoek nog niets over de werkzaamheid bij mensen. De internationale wetenschap verwacht volgens hem niet binnen nu en 15 tot 20 jaar een afdoende remedie te vinden tegen het ontstaan van Alzheimer of het succesvol afremmen van de hersenachteruitgang.

Bron: DAG & Alzheimer Nederland

One thought on "Berichtgeving over werking appelsap tegen Alzheimer twijfelachtig"

  1. Appelsap, Alzheimer en Wetenschap « Ars GeriatriCare

    […] de bekendmaking van het onderzoek schijnt stichting Alzheimer Nederland bestookt te worden met telefoontjes. Begrijpelijk, maar te gek voor woorden. Proefdier onderzoek is een opstap voor onderzoek bij […]

Comments are closed.

Recente artikelen