Oproep voor onderzoek WvdP: GEZOCHT: Mensen met ervaring en ervaringsdeskundigen!

ooitGEZOCHT: Mensen met ervaring en ervaringsdeskundigen!

Ervaringsdeskundigheid, wat betekent dat voor jou?

Wij zijn op zoek naar:

1. Mensen die

  • tussen 2007 en nu te maken hebben (gehad) met één (of meerdere) ervaringsdeskundigen binnen de Geestelijke Gezondheidszorg;
  • persoonlijke begeleiding en / of behandeling hebben (gehad) waarbij deze ervaringsdeskundige betrokken is (was);
  • bereid zijn om aan ons bovenstaande ervaringen te vertellen.

2. Ervaringsdeskundigen die

  • op grond van hun ervaringsdeskundigheid aangenomen zijn op een functie binnen de Geestelijke Gezondheidszorg;
  • minimaal 6 maanden werkzaam zijn, waarbij direct contact met clienten plaatsvindt;
  • bereid zijn om aan ons de ervaringen als ervaringsdeskundige te vertellen.

Elk jaar vindt landelijk de Week van de Psychiatrie plaats, eind maart / begin april. De Werkgroep Week van de Psychiatrie kiest voor deze landelijke week elk jaar een thema wat centraal zal staan in deze week. Dit jaar is gekozen voor het thema
‘Ervaringsdeskundigheid in de GGZ’.

Naar aanleiding van dit thema doen wij onderzoek, in samenwerking met Stichting Pandora. Ons doel hierbij is om mensen en ervaringsdeskundigen over het thema ‘Ervaringsdeskundigheid in de GGZ’ aan het woord te laten en aan de hand van hun ervaringsverhalen eventuele knelpunten of verbeterpunten aan het licht te brengen.
In dit onderzoek willen wij u interviewen. De interviews zullen plaatsvinden bij u thuis, of wanneer dat niet gewenst of mogelijk is op een andere locatie. Uw anonimiteit is uiteraard gegarandeerd.
De resultaten van het onderzoek zullen wij presenteren in de Week van de Psychiatrie op de Breingeindag, 30 maart 2009. Informatie over deze week is te vinden op www.weekvandepsychiatrie.nl.
Voor meer informatie over Stichting Pandora kunt u kijken op www.stichtingpandora.nl. Op Frankwatching staat vandaag tevens een mooi overzicht van GGZ instellingen die online actief zijn.

Wilt u meedoen, of kent u iemand die wil meewerken aan dit onderzoek, neem dan vóór 15 februari contact met ons op. Ook voor verdere informatie over het onderzoek kunt u natuurlijk contact met ons opnemen:

E-mailadres: week.van.de.psychiatrie2009@hotmail.com
Telefoon: 06-47777446

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen