Hoge opkomst vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Array

57434872De opkomst van meisjes die zijn opgeroepen om zich te laten inenten tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) was op de eerste dag van de campagne hoger dan 70%. Deze voorlopige cijfers van het RIVM maakte minister Klink vandaag bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Gisteren is op 18 locaties begonnen met de vaccinatie van meisjes die tussen 1993 en 1996 geboren zijn. De percentages liepen op de verschillende locaties uiteen van 60% tot 80%. De meisjes ontvingen begin februari een oproep van de GGD. Dit was de eerste prik van een serie van drie. De tweede en derde prik volgen in maart/mei en na de zomer.

In zijn brief benadrukt minister Klink nogmaals het belang voor meisjes om zich te laten vaccineren. Argumenten die in de media en op internet circuleren waarom meisjes niet mee zouden moeten doen aan de campagne geven een fout beeld van de werkelijkheid. Toch is er veel twijfel bij de zorgvuldigheid van de invoering van de vaccinaties Hij bevestigt dat het vaccin bewezen veilig en effectief is, op basis van voldoende wetenschappelijke gegevens. De juiste informatie over de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker is te vinden op www.prikenbescherm.nl.

2 thoughts on "Hoge opkomst vaccinatie tegen baarmoederhalskanker"

  1. Bestaat er een mogelijkheid om als burger informatie te verkrijgen over de opkomst in de verschillende steden m.b.t. deze vaccinatie? Ik kom bijvoorbeeld in krantenberichten wel tegen waar de opkomst het hoogst was, maar niet waar die het laagst was.

  2. verwondering en vragen « RELIREL

    […] megaproject, waar enorm veel geld mee is gemoeid, is flinterdun, en toch is er tot nu toe een zeer hoge respons op de oproepen voor […]

Comments are closed.

Recente artikelen