SP wil ecologische zorgboerderij De Boterbloem behouden voor Amsterdam

ecologische-zorgboerderij-de-boterbloemDe ecologische zorgboerderij “De Boterbloem” in Osdorp moet wijken voor een bedrijfenterrein. De SP fractie van de Gemeenteraad van Amsterdam zet zich in voor ecologische zorgboerderij De Boterbloem. Deze boerderij, prachtig gelegen in authentiek 19e eeuws polderlandschap, moet van de PvdA en GroenLinks fracties in Osdorp plaats maken voor een bedrijventerrein.
De SP vraagt zich af of er niet al voldoende bedrijventerreinen in Amsterdam (gedeeltelijk leeg)staan. En of het voor de stad niet veel beter zou zijn deze zeer nuttige zorgboerderij te behouden voor de inwoners van Amsterdam-West, die er van de natuur kunnen genieten. De SP neemt het ook op voor de psychiatrische patienten die dagbesteding vinden bij De Boterbloem, en voor de biologische akkerbouw die er plaatsvindt, uniek voor Amsterdam.
13 mei stelden SP raadsleden Meta Meijer en Carlien Boelhouwer vragen aan B&W over het feit dat stadsdeel Osdorp de boerderij met sluiting dreigt. Zij vragen B&W in te grijpen om ervoor te zorgen dat de boerderij kan blijven, zoals de Amsterdamse burgers willen. Velen van hen hebben zich uitgesproken voor behoud van de Boterbloem door hun handtekening te zetten. Inmiddels hebben al 12.000 mensen de petitie “De Boterbloem moet blijven” ondertekend.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "SP wil ecologische zorgboerderij De Boterbloem behouden voor Amsterdam"

  1. MedicalFacts besteedt aandacht aan De Boterbloem « Reddeboterbloem’s Blog
  2. Red de Boterbloem

    Arnold Heertje, bekend econoom en prominent PvdA-lid, wijst zijn partijgenoten in Amsterdam-Osdorp scherp terecht. PvdA Osdorp zet nutteloos bedrijventerrein door en wil daarvoor prachtig polderlandschap en biologische boerderij laten wijken. In Amsterdam Osdorp hebben enkele honderden bewoners een burgerinitiatief ingediend bij de stadsdeelraad om de polder Lutkemeer III groen te houden en ecologische zorgboerderij De Boterbloem te redden. PvdA en GroenLinks in Osdorp willen op de akkers van deze boerderij een bedrijventerrein vestigen.Alles wijst erop dat de PvdA haast maakt om het geplande bedrijventerrein Lutkemeer III er door te drukken. Die grote spoed blijkt uit het feit dat de raad van Osdorp, direct na de informatieve sessie over het burgerinitiatief, het tekenen van het contract met een projectontwikkelaar in een geheime sessie gaan bespreken. Die projectontwikkelaar staat te trappelen om de polder te gaan ‘ontwikkelen’, terwijl er vanuit  het bedrijfsleven aantoonbaar geen vraag is naar bedrijfspanden in dit gebied.Bij steeds meer andere fracties in Osdorp rijzen twijfels over het nut van een nieuw bedrijventerrein. Het al ontwikkelde gedeelte van de polder, bedrijventerrein Lutkemeer I, zit na jaren leuren door het stadsdeel pas voor 37 procent vol. De PvdA, de grootste fractie in de raad, drijft zijn zin echter door.De Boterbloem heeft de bekende econoom (en PvdA lid) Arnold Heertje  ingelicht over de handelswijze van zijn partijgenoten in Osdorp. Heertje is hier erg kwaad over geworden, en spreekt zich in onderstaande mail in duidelijke bewoordingen tegen zijn eigen partij uit:’Het verhaal van de PvdA is afschuwelijk om twee redenen.Ten eerste is sprake van kwaadaardigheid. Zij geven een valse voorstelling van zaken, zijn bezig met eigen politieke ambities en hebben maling aan de belangen van de burgers. (Mede daarom verliezen zij aan de SP en aan Wilders).Ten tweede is er een intellectueel tekort. Het gaat allang niet meer om werkgelegenheid, maar om de duurzame kwaliteit van het bestaan van mensen. Zinvolle werkgelegenheid moet daaruit worden afgeleid. Bedrijfsterreinen maken die de duurzaamheid aantasten zijn daarmee in strijd, maar bovendien in Nederland overbodig. Er liggen in Nederland veel terreinen braak en bestaande terreinen, die verpauperd zijn kunnen worden gerenoveerd.Deze dubieuze partijgenoten van mij zijn hiervan niet op de hoogte en zijn in feite uit op geld, ook ten behoeve van zichzelf. en ik zal er op 18 juni over spreken met Lodewijk Asscher, die evenzeer als Obama en de rest van de wereld inzet op duurzaamheid.Deze mensen uit de PvdA staan met de rug naar de toekomst.’

Comments are closed.

Recente artikelen