Onrust in ambulancezorg door vergunningtoewijzing

Array

stroelendansBinnenkort verleent VWS vergunningen voor ambulancezorg in 25 veiligheidsregio’s. De ambulancedienst die de vergunning krijgt, mag alle zorg verlenen. De vergunning is in principe permanent, tenzij de dienst hele slechte zorg verleent.

Op dit moment zijn er meer dan 25 ambulancediensten. Een aantal diensten  moet dus verdwijnen. Bovendien zijn er enkele nieuwe spelers op de markt die azen op zo’n vergunning. Ziekenhuizen zoals het AMC en het Medisch Centrum Alkmaar zijn ook in de markt voor zo’n vergunning. En ook vervoersbedrijven zoals Connexion overwegen een vergunning te bemachtigen.

De stoelendans die nu gaande  is leidt tot onrust voor personeel en hoofdbrekens voor de leiding van ambulancediensten die alle een uitgebreide aanvraag moeten doen en in sommige regio’s concurrentie verwachten.

Al deze informatie pikte prof.dr. Guus Schrijvers op uit vragen na een lezing voor leidinggevenden van ambulancezorg in Harderwijk op vrijdag 4 september (zie ook www.integratedcare.nl/nieuwsbrieven)  en een bijeenkomst van de Julius Masterclass Spoedzorg op dinsdag 8 september.

Op het Julius congres Recente Ontwikkelingen in de Spoedzorg op vrijdag 18 september komt deze onrust aan de orde in de discussie over recente beleidsontwikkelingen die plaatsvindt aan het begin van de middag. Aan dit congres nemen 270 professionals deel. Wilt u ook naar dit congres? Dat kan nog. Surf naar www.integratedcare.nl/nascholing

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen