Themabijeenkomsten CAK voor wethouders

Array

WMOInvoering WMO

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest rond het CAK; nieuwe taken zoals de Compensatie eigen risico en de Wtcg, maar ook publiciteit over de eigen bijdrage Zorg met Verblijf. Hoe zit dit? Kent u het CAK al?

Het CAK voert voor alle gemeenten in Nederland de eigen bijdrageregeling Wmo uit. Het CAK betekent voor gemeenten onder meer: begeleiding bij beleids- en uitvoeringsvraagstukken, vaste contactpersonen, workshops en seminars, presentaties aan clienten en gesprekspartner met zorgaanbieders.

Het CAK biedt u een unieke kans om deel te nemen aan deze bijeenkomst van het CAK speciaal voor alle wethouders (Wmo ) in Nederland. Bij deze bijeenkomst kunt u het CAK het hemd van het lijf vragen over zowel de organisatie, als de Wmo, pgb, Wtcg en Compensatie eigen risico.

Waarom is deze bijeenkomst interessant voor u?
Het is een interactieve bijeenkomst waarbij volop de mogelijkheid bestaat om informatie uit te wisselen met het CAK, maar ook met collega wethouders. Vraagstukken zoals `welke mogelijkheden heb ik bij het bepalen van het eigen bijdragebeleid?’ komen aan de orde. Daarnaast geeft het CAK u inzicht in de complexiteit van de uitvoering van de eigen bijdrageregeling: welk proces gaat vooraf aan de factuur voor de client? Wat is de rol van de gemeente, de zorgaanbieder en het CAK hierin? Deze informatie kan u ondersteunen bij het bepalen van politieke keuzes. U mag daarom niet ontbreken bij deze bijeenkomst!

Programma
* 13.00-13.30: Ontvangst
* 13:30-14:30: Het CAK en de gemeente en eigen bijdrage Wmo
* 14:30-15.00: Pauze
* 15.00-16.00: Persoonsgebonden budget, Compensatie eigen risico en Wtcg
* 16.00-17.00: Afsluitende borrel

Wanneer en waar zijn de bijeenkomsten?
Datum Tijd Plaats Locatie 14-09-2009 13.00 / 16.30 Haarlem Golden Tulip L’ion D’or 16-09-2009 13.00 / 16.30 Rotterdam West In
18-09-2009 13.00 / 16.30 Leeuwarden Eden Oranje Hotel 21-09-2009 13.00 / 16.30 Utrecht Hoog Brabant 23-09-2009 13.00 / 16.30 Roermond Theaterhotel Oranjerie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen