Reactie van Balans op berichtgeving No Kidding

Array

logo_balansTalloze ouders lieten ons weten hoezeer ze zich ergerden aan het artikel ‘Russische roulette’ op de website van NO KIDDING. In dit artikel was te lezen dat de behandeling met Ritalin, Concerta en Strattera 94.000 gevoelige kinderen aan psychiatrische drugs verslaafd heeft gemaakt.Ook de stappen die daarna door de beheerders van de website werden ondernomen naar aanleiding van de reacties van ouders van kinderen met ADHD, geven niet het vertrouwen dat het gaat om een zorgvuldig opererende organisatie die zich laat informeren door ter zake deskundigen.

Justine Pardoen, hoofdredacteur van Ouders Online, bezocht een bijeenkomst die door NO KIDDING werd georganiseerd. Zij constateerde dat de stellingen van deze organisatie niet gebaseerd zijn op enig wetenschappelijk onderzoek en dat de visie vooral uit de hoek van de anti-psychiatrie, waaronder de Scientology Church, lijkt te komen.

Voor Balans genoeg reden om de aantijgingen van deze organisatie naast ons neer te leggen en ons volledig van deze organisatie te distantieren.

Bron: Balansdigitaal

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Reactie van Balans op berichtgeving No Kidding"

  1. Fernand Haesbrouck

    Ik stel vast dat balans niet wetenschappelijk argumenteert dat ADHD-medicatie niet verslavend zou zijn.
    De terzake deskundigen, weten alleen dat ze niet weten hoe ADHD-medicatie werkt.
    (Zie ook de bijsluiters).
    Op basis daarvan zijn ze dan ‘deskundig’?

Comments are closed.

Recente artikelen