Bert Leufkens benoemd als deskundige CHMP

leufkensProf. dr. H.G.M. (Bert) Leufkens is door de ‘Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP)’ gekozen als ‘co-opted member’ (deskundige) op het gebied van geneesmiddelenbewaking (‘Pharmacovigilance’). De CHMP is het wetenschappelijke comité van het Europese geneesmiddelenagentschap EMEA.

Bert Leufkens is voorzitter van het CBG en tevens als hoogleraar farmaco-epidemiologie verbonden aan de Universiteit Utrecht. Bert Leufkens is apotheker, epidemioloog en hoogleraar farmaco-epidemiologie. Naast het voorzitterschap van het CBG, blijft hij tevens verbonden aan het departement Farmaceutische Wetenschappen van de Faculteit Bètawetenschappen, Universiteit Utrecht.

Expertise en onderzoeksinteresse

  • Actuele vraagstukken op het grensvlak van innovatie, geneesmiddelontwikkeling, de registratie van geneesmiddelen en het volksgezondheidsbelang
  • Weesgeneesmiddelen
  • Farmacovigilantie

Huidige posities

  • Voorzitter van het CBG
  • Hoogleraar Farmacoepidemiologie aan het departement Farmaceutische Wetenschappen van de Faculteit Bètawetenschappen verbonden aan de Universiteit Utrecht
  • Lid van de EMeA Pharmacovigilance Working Party en voorzitter van de Stuurgroep Weesgeneesmiddelen
  • Co-opted member ‘Pharmacovigilance’

Andere relevante (voormalige) posities

  • Prof. dr. H.G.M. (Bert) Leufkens is apotheker en epidemioloog. Tevens is hij voormalig Decaan van het departement Farmaceutische Wetenschappen en voormalig Directeur van het Utrecht Institute for Pharmaceutical Sciences (UIPS) van de Universiteit Utrecht.

Melding van Belangen op farmaceutisch gebied

In de afgelopen vijf jaar in de farmaceutische industrie uitgeoefende functies: geen

Financiele belangen in het kapitaal van farmaceutische ondernemingen: geen

Tijdens de afgelopen vijf jaar door u ten behoeve van de farmaceutische industrie verrichte werkzaamheden: geen

Andere belangen of gegevens waarvan het CBG en het publiek naar uw mening in kennis dient te worden gesteld, met inbegrip van kwesties die leden van uw gezin en familie betreffen:

Ik, Bert Leufkens, verklaar hierbij naar eer en geweten hierboven een opsomming te hebben gegeven van alle directe of indirecte belangen die ik op farmaceutisch gebied heb.

Ik verklaar voorts dat ik, als er veranderingen zouden optreden en zou blijken dat ik nieuwe belangen heb of verkrijg waarvan het CBG op de hoogte dient te worden gesteld, dit onverwijld zal melden in de vergadering van het CBG.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen