“Het lezen van webfora tegen de mexicaanse griepprik is schadelijk voor de gezondheid”

Array

griepprikbannersDe griepprik is NOT a weapon of Mass-destruction
Minister Klink van Volksgezondheid wil onjuiste informatie op internet over de Mexicaanse griep en de mexicaanse griepprik aan gaan pakken. Op het NOS journaal wordt continue gemeld dat VWS een nieuwe website gaat lanceren om nog meer informatie te geven. Klink maakt zich zorgen over verhalen dat het mexicaanse griepvaccin niet veilig zou zijn. Op fora en weblogs is het ministerie van plan banners te plaatsen die verwijzen naar de website waarop de overheid zelf informatie geeft over de Mexicaanse griep. Maar verschillende voorlichters van VWS weten hier helemaal niets van. Sterker nog, zij spreken de berichten tegen en melden dat die website www.grieppandemie.nl is die al geruime tijd in gebruik is. Bij navraag bij diverse woordvoerders van VWS bleek ook dat VWS voornamelijk banners wil plaatsen op websites en webfora die onjuists of negatieve informatie plaatsen over de Mexicaanse griepvaccinatie plaatsen. Op de vraag hoe VWS dat wil realiseren hebben de voorlichters geen antwoord en wekken zelfs de indruk daar niet eens over nagedacht te hebben.  

Onder zijn patienten leven veel vragen over de vaccinatie. Ik vroeg me af wat VWS dan op die banner wil zeggen. “De informatie op deze website kan uw gezondheid schaden” of “Het lezen van webfora tegen de mexicaanse griepprik is schadelijk voor uw gezondheid” Of “Niet de griepprik maar deze tekst is dodelijk”. Ik denk dat een mediabureau daar nog wel uit komt maar hoe komen die banner dan op websites als www.vrijheids.net , www.goodfeeling.nl/, www.niburu.nl, www.nieuweopenbaring.nl en www.nvkp.nl en de vele andere anti-vaccinatiesites. Dat lijkt nog wel de grootste uitdaging. Wil VWS dan een banner over alle filmpjes van Désirée Röver? Of wil VWS haar shirtsponsor worden. Ik heb echt geen idee.

Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer blijkt dat de uitspraken van de minister en zijn ministerie nogal onuitvoerbaar zijn.  En eigen nogal ridicuul zijen. Banners op websites klinkt aardig, maar het is de vraag of het zo werkt. Pannen om banners op website van tegenstanders van griepvaccinatie of vaccinatie in het algemeen te plaatsen,  klink mij als een  weinig uitvoerbaar zo niet onmogelijk plan. En de anti-vaccinatie lobby bestaat niet mensen die met geld te paaien zijn en al helemaal niet zijn om te kopen. Nee, ik ben benieuwd hoe, of en wat het ministerie nu die  banners op dat soort  websites krijgt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen