Kroes tevreden over steun Europarlement aan digitale agenda

Array

Het Europees Parlement steunt de Digitale agenda van Eurocommissaris Neelie Kroes voor de komende jaren. De Eurocommissaris wil onder meer dat alle EU-burgers in 2013 toegang hebben tot breedbandinternet en dat zij in 2015 online terecht kunnen bij alle openbare diensten.  De politiek en de zorgsector moeten een actievere rol gaan spelen bij de ontwikkeling van een grensoverschrijdend systeem van e-health, dat stelt Eurocommissaris Neelie Kroes eerder al eens. Uit enkele statements van Kroes blijkt dat, naast aandacht voor essentiele vraagstukken als EPD’s, interoperabiliteit en standaarden, het essentieel is dat de burger/patient zelf een actieve rol in eHealth gaat krijgen.

Kroes over eHealth:

““I have publicly stated that one of my priorities will be to accelerate the positive impact of ICT on everyday life. In that vision, eHealth will play a key part.”

“I don’t want to see us get stuck at the stage of delivering “only” electronic patient records.
That is, no doubt, a huge challenge in itself. But we need also to work together to deliver tools for patients that prevent health problems and personalize their healthcare. “

“I see eHealth as a way to offer more control for patients on their own health. Already today, people go and look for health information on the Internet – often before they even speak to their doctor. Some say we should fight this trend; I say we should make the most of it!

Simply, patients must now find their doctor on the Internet.”

De Eurocommissaris voorziet ICT als antwoord op de huidige economische crisis. Bovendien moet er haast gemaakt worden met de Europese ICT-achterstand op de VS, voordat Europa ook nog te maken krijgt met een ICT-crisis. Kroes´ eerste wapenfeit was begin maart het EU/wijd invoeren van de verplichting aan mobiele operators om een cap in te voeren voor dataroaming.

Volgens Kroes zal de digitale revolutie zorgen voor economische en sociale voordelen als alle burgers en bedrijven kunnen profiteren van de ontwikkelingen op dit gebied. Ze toonde zich dan ook ingenomen met de steun van het Europarlement.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen