Feestelijke start bouw Westflank

Array

Op 1 juni wordt de eerste paal geslagen voor het gebouw Westflank op de hoek Amstelveenseweg en De Boelelaan. In dit gebouw komen onder andere 100 bedden voor acute en oudere psychiatrische patienten. De Westflank is dan ook als het ware de ‘versteenlijking’ van de samenwerking tussen GGZ inGeest en VUmc.

Daarnaast komt in het gebouw een gloednieuwe spoedeisende hulp (SEH). Deze SEH heeft straks vier shockrooms voor de opvang van ernstig zieke patienten, waaronder één speciaal voor kinderen. De SEH krijgt een eigen CT scan en een grote ambulancehal. Ook wordt er een vernieuwd gastenverblijf voor familie van patienten van VUmc en GGZ inGeest in de Westflank gecreeerd. Het nieuwe gastenverblijf krijgt extra kamers, waardoor ook familie van clienten van GGZ inGeest van deze unieke faciliteit gebruik kan maken.

Tijdens de feestelijke start van de bouw zal bergbeklimmer Ronald Naar dit toppunt van integrale zorg op een ludieke manier illustreren. In de eerste week van juni zullen verschillende activiteiten rond de samenwerking met GGZ inGeest worden georganiseerd, waaronder op 4 juni het symposium Soma en psyche.

Edith Krab
bron: Tracer

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen