GroenLinks, D66 en CDA best voor zorg

Array

De verkiezingsprogramma’s van GroenLinks, D66 en CDA bevatten de beste plannen voor verplegers en verpleegkundigen. V&VN publiceerde maandag 31 mei de Zorgmeetlat, die aangeeft of de politieke partijen voldoende maatregelen treffen om de grote vraagstukken in de gezondheidszorg op te lossen. De Zorgmeetlat maakt zichtbaar wat de politieke partijen beloven aan 300.000 verpleegkundigen en verzorgenden. Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland keek onder meer naar de maatregelen voor preventie, de instroom van nieuwe verpleegkundigen behoud van werknemers voor de sector en kwaliteitsbevordering. Ook wordt gekeken naar de aanpak van de gevolgen van de vergrijzing en de groeiende vraag naar zorg.Een aantal politieke partijen reageert op de Zorgmeetlat en het rapportcijfer dat hun verkiezingsprogramma van V&VN kreeg.

Vooral CDA, GroenLinks en D66 halen een hoge score, alledrie een 7,5. PvdA en VVD scoren respectievelijk een 7 en een 6,5, de ChristenUnie een 6. Minder hoog scoren de SGP en de SP met beiden een 5,5. In de lagere regionen scoort de PVV een 4,5, TON een 4 De Partij voor de Dieren krijgt met een 1,5 het laagste cijfer op de Zorgmeetlat.

Lees de reacties van GroenLinks, PvdA, VVD, PVV, D66, SP, CDA en ChristenUnie.

Bron: V&VN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen