UMCG biedt uit voorzorg coassistenten bofvaccinatie aan

Array

Sinds eind 2009 is in Nederland, met name onder studenten, een toename van bof geconstateerd. Dit is waarschijnlijk het gevolg van een met de loop der jaren afnemende immuniteit na vaccinatie. Deze zogenaamde ‘waning immunity’ wordt als oorzaak gezien voor een verhoogde kans op een besmetting met bof. Het RIVM verwacht dat zich nieuwe gevallen van bof onder studenten zullen blijven voordoen, waarschijnlijk vooral in de winter en in het voorjaar.
Studenten die als coassistent in de patientenzorg werkzaam zijn, kunnen indien ze zijn besmet met het bofvirus een risico vormen voor niet of onvolledig gevaccineerde personen. Om patienten optimaal te beschermen heeft het UMCG in een brief aan alle coassistenten opgeroepen om zich (opnieuw) te laten vaccineren tegen de bof.

De gratis vaccinatie wordt vrijwillig aangeboden. Het UMCG rekent op de professionele medewerking en betrokkenheid van de coassistenten.

Een besmetting met het bofvirus vindt plaats door druppelinfectie of door direct contact met speeksel. Als groepen mensen dicht bij elkaar zijn is de kans op besmetting het grootst.

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen