Waarschuwing voor afslankmiddel Green Coffee 800

Array

Klik op afbeelding voor voorbeeld

Green Coffee 800 kan sibutramine bevatten. Dit is een ongeregistreerd en dus illegaal geneesmiddel voor de behandeling van overgewicht. Middelen met sibutramine mogen in Nederland niet verkocht worden omdat deze stof een verhoogd risico geeft op ernstige hart- en vaataandoeningen, zoals een beroerte of hartaanval. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) raadt daarom af om Green Coffee 800 te gebruiken.

In meer dan de helft van de onderzochte partijen Green Coffee 800 is het verboden geneesmiddel aangetroffen in een dosering die tot twee keer zo hoog is als de normale dagelijkse dosering. Op de verpakking staat echter niet vermeld dat de Green Coffee de stof sibutramine bevat.

Uit onderzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit bleek dat de onderzochte monsters afslankkoffie Green Coffee 800 sibutramine bevatten. Omdat de afslankkoffie daardoor beschouwd wordt als geneesmiddel heeft de VWA haar bevindingen overgedragen aan de IGZ. Recent heeft de inspectie bij importeurs en leveranciers dit product in beslag genomen. Er loopt nog een onderzoek naar mogelijke sancties.

Op internet wordt een groot aantal afslankpillen en dieetkuren aangeboden. Zonder deskundig advies en zonder controleerbare herkomst kunnen consumenten niet vertrouwen op de juiste samenstelling van de middelen. Ze kunnen verkeerde werkzame stoffen of vervuilingen bevatten. Daardoor kunnen ze gevaarlijk zijn voor de gezondheid en leiden tot ernstige bijwerkingen en tot de dood. Sommige middelen bevatten zelfs giftige stoffen en bestanddelen die in Nederland niet mogen worden verkocht, zoals sibutramine in Green Coffee 800. De IGZ raadt daarom af om dergelijke middelen via internet te kopen.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Waarschuwing voor afslankmiddel Green Coffee 800"

  1. Siegfried van Hoek

    Gezondheidszorg raadt het gebruik van dit middel af? Is dit de manier om de vergrijzing tegen te gaan of de overpopulatie dan?

    De keuringen van de overheid aangaande dit soort en mijns inziens cosmetische producten is bar en boos gesteld, zo niet rond uit kwalijk.

    Deze middelen zouden onder de medicijnwetgeving moeten vallen in plaats van onder de richtlijn hulpmiddelen, dat gaat veel misere tegen en zal de overheid heel wat vermijdbare(!)zorgkosten besparen.

    Al deze in feite cosmetische producten, waaronder ook de cosmetisch injecteerbare huidproducten, als deze allemaal onder de medicijnwetgeving komen te vallen, gaat er een strengere eis aan het product gesteld worden, wat zorg-preventief werkt.

    Het komt voor dat de overheid zelfs niet reageert op meldingen van producten met bedenkelijke achtergrond. Sommige producten hebben niet eens een gespecificeerde inhoudsopgave van stoffen in mg etc… ik bedoel maar, de laksheid waarmee men reageerd.

    De overheid vergeet dat dergelijke producten voor relatief veel geld gekocht worden, en dat ontsane medische schade erna voor een meervoudigheid van die kosten (die de zorg moet maken)het leven van die ‘zorg-product’-consumenten weer enigzins dragelijk probeert te maken.

    Dus als de overheid nu eens aan haar portemonnee denkt en dan op die grond die producten eens onder medicijnwetgeving gaat stellen, als het lijden van haar burgerij haar niet motiveert…
    Meldingen an sich zouden genoeg moeten zijn, overbezet zijn is geen excuus, immers een maatregel stellen zoals dit soort producten onder de medicijnwet stellen zal in het begin wat meer-werk leveren vanwege het herkeuren van producten, maar daarna gaat het resultaat leveren.

    Kortom de oplossing is: STEL INNEEMBARE EN INJECTEERBARE (in feite cosmetische)PRODUCTEN ook ONDER DE MEDICIJN-WETGEVING!

Comments are closed.

Recente artikelen