Digitaal Informatiecentrum ‘Life Sciences Park Oss’ van start

Array

Ideeen en plannen welkom
Vandaag wordt een digitaal informatiecentrum voor een life sciences park in Oss geopend. Bij het centrum kunnen geïnteresseerden terecht met plannen en ideeen die een op te richten life sciences park tot een succes kunnen maken. Dit initiatief ondersteunt het onderzoek naar consequenties en alternatieven voor Nederland van de plannen van Merck (MSD geheten in Nederland) om R&D wereldwijd te integreren. Een hiervoor opgerichte taskforce stelt een businessplan op dat december 2010 gereed moet zijn. De plannen die nu ingeleverd worden spelen een belangrijke rol in een mogelijke realisatie van dit project.

Een mogelijk nieuw life sciences park biedt kansen, mogelijkheden en uitdagingen voor iedereen met een goed idee voor een onderneming of publiek-privaat initiatief. De taskforce roept daarom mogelijk geïnteresseerden, waaronder medewerkers van MSD, op om voor 5 oktober 2010 ideeen en plannen in te dienen. Hoe meer levensvatbare ideeen, hoe groter de kans op een succesvol businessplan. Een onafhankelijke adviescommissie zal de ideeen toetsen en de taskforce uiteindelijk adviseren over de haalbaarheid van een life sciences park.

Een life sciences park zou – bij eventuele implementatie van Merck’s plannen – moeten leiden tot het behoud van een deel van de hoogwaardige werkgelegenheid en unieke kennis voor de regio en voor Nederland. De bedoeling is dat er op het park nieuwe innovatieve bedrijvigheid ontstaat in kleine en grotere zelfstandige bedrijven. De voorkeurslocatie voor de vestiging van dit park is Oss.

Op het virtuele informatiecentrum (www.lifesciencespark.nl) kunnen geïnteresseerden ideeen en plannen aanleveren en informatie vinden over hoe een onderneming op te starten . Het secretariaat van het informatiecentrum is gevestigd bij de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) in Tilburg.
Over de taskforce ‘Life Sciences Park Oss”
De taskforce is opgericht om vorm, inhoud en richting te geven aan de inventarisatie van de mogelijkheden voor een ‘Life Sciences Park Oss’. De leden van de taskforce sturen een projectteam en werkgroepen aan en nemen besluiten om de inventarisatie te voltooien. Het is een initiatief van het lokale bestuur van MSD in Nederland.

De leden van de taskforce zijn:
– Hans Kortlever (voorzitter) – Senior Vice-President en Regionaal Directeur voor Midden-Europa, MSD
– Hugo Hurts – Directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie, Ministerie Volksgezxondheid, Welzijn en Sport
– Lily Jacobs – Gedeputeerde Provincie Noord – Brabant (PvdA), Portefeuille: Economie, Arbeidsmarkt, Duurzame Ontwikkeling, Europa en Busvervoer
– Guido Landheer – Directeur Industrie en Diensten, Ministerie van Economische Zaken
– Jan van Loon – Wethouder Gemeente Oss, Portefeuille: Financien, Economische Zaken, Kunst en Cultuur, Accommodatiebeleid
– Benno van Dongen – Partner, Roland Berger Strategy Consultants
– Jan Pelle – Directeur N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)

Meer informatie:
www.lifesciencespark.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen