Stichting Pixels tegen Darmkanker steunt onderzoek dr. V. Verwaal.

Array

Op 14 september 2010 zal stichting Pixels tegen Darmkanker in het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis een cheque overhandigen van € 5.000,-. Dit geld wordt  besteed aan een onderzoek van dr. V. Verwaal, werkzaam aan het NKI-AVL. De uitreiking vindt plaats om 16:30 uur.

Stichting Pixels tegen Darmkanker is ontstaan uit een initiatief van Marthen Bakker. Nadat Marthen het ziekteproces darmkanker van dichtbij had meegemaakt, wil hij via de stichting iets terugdoen. Voor de mensen die tegen deze ziekte vechten, de artsen, die de patienten (proberen te) genezen dan wel er alles aan doen om het leven van patienten zo aangenaam mogelijk te maken. En de onderzoekers, die onderzoek doen naar preventie en behandelmethoden van dikke darmkanker.

Bij zijn vader werd in 2003 dikke darmkanker vastgesteld, nu 2010 vecht zijn vader nog steeds tegen deze ziekte. In 2009 werd de ziekte ook bij zijn moeder geconstateerd, zij is inmiddels genezen.

De kunde en de kwaliteiten van de artsen hebben een zodanige indruk op hem gemaakt dat hij besloot geld in te zamelen voor het bevorderen van het genezingsproces voor patienten met darmkanker. Daarom heeft hij het initiatief voor stichting Pixels tegen Darmkanker genomen.

In december 2009 is de stichting gelanceerd. Tijdens de oprichting heeft de stichting besloten om als eerste project een onderzoek van dr. V. Verwaal te ondersteunen. Dit onderzoek heeft als werktitel: Het colorectaal carcinoom en gen-expressie. Het onderzoek heeft als doel: het op basis van uw genen vroegtijdig kunnen bepalen van een op u gerichte opsporing, behandeling en controle van darmkanker.

Het Nederlands Kanker Instituut is bijzonder verheugd met de stichting. Te meer ook omdat darmkanker in de toekomst een steeds vaker voorkomende ziekte zal zijn. Afgelopen jaar kwamen er 12.000 nieuwe patienten bij. Daarmee is darmkanker de een na meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. 40 procent van deze patienten sterft aan deze ziekte. Het belang van goed en gedegen onderzoek is dus groot.

Het goede van Pixels tegen Darmkanker is, is dat donateurs van alle donaties op de hoogte gehouden. Op de pixelpagina van de website, http://www.pixelstegendarmkanker.nl/ vinden de donateurs indien toestemming gegeven de donatie die ze gedaan hebben terug. Via een periodieke mailing houdt de stichting haar donateurs op de hoogte van het onderzoek dat zij ondersteunen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marthen Bakker
[email protected]

Recente artikelen