Omzet ziekenhuizen stijgt fors in het afgelopen jaar

Array

De opbrengsten bij Nederlandse ziekenhuizen zijn in 2009 flink gestegen. De totale omzet in het segment Cure (academische, algemene en categorale ziekenhuizen) nam toe van 18,1 miljard in 2008 tot 19,5 miljard in het afgelopen jaar. Een toename van bijna 8% dus.

Gemiddeld werd in 2009 een omzet van 137 miljoen geboekt bij de instellingen binnen dit segment. Een jaar eerder stond daar een bedrag van 127 miljoen tegenover bij dezelfde instellingen. Dit blijkt uit berekeningen door de internetdatabank Zorgsectorinfo.nl, naar aanleiding van de jaarlijkse publicaties van resultaten in de zorg. De top tien
Bij de tien grootste ziekenhuizen steeg de omzet met percentages varierend tussen de 5 en 12 procent. Hiervan groeiden de opbrengsten bij Isalaklinieken in Zwolle het hardst, namelijk met 12,3% tot een bedrag van 401,7 miljoen. Het Universitair Medisch Centrum in Utrecht was nummer twee
bij de grote ziekenhuizen qua omzetgroei. Hier namen de opbrengsten toe met 11,2% tot een bedrag van 883,7 miljoen.
Van de kleinere ziekenhuizen namen de opbrengsten bij Gemini in De Helder het sterkst toe, met 14,5% tot een bedrag van 79,5 miljoen. Van Weel-Bethesda in Dirksland en Flevoziekenhuis in Almere volgden allebei op de voet met een stijgingspercentage van 14,1 procent. Van de revalidatiecentra groeide Heliomare in Wijk aan Zee het sterkst met 17,3% tot 82,8 miljoen omzet. Bij Dianet, een organisatie met
dialysecentra op verschillende locaties, nam de omzet toe met 15,4% tot een bedrag van 32,7 miljoen.
Zorgsectorinfo.nl is een internetdatabank met gegevens van zorginstellingen in Nederland, een naslagwerk voor de zorgsector. De databank is een initiatief van MISA Management Information Services Amstelveen B.V. De databank bevat diverse gegevens van ziekenhuizen, zoals bijvoorbeeld opbrengsten.

Voor meer informatie: <http://www.zorgsectorinfo.nl>

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen