D66 Stelt vragen aan GS over MSD Organon in Oss

Array

De fractie van D66 (Provinciale Staten in Gelderland) heeft kennisgenomen van de voorgenomen reorganisatie van MSD in Oss en de voorziene sluiting van de dochteronderneming API/Diosynth in Apeldoorn. D66 heeft ook geconstateerd dat de Raad van Commissarissen de directie heeft gevraagd het besluit te heroverwegen in het kader van het belang van de Nederlandse vennootschap, daarbij zou voorzien worden in een nadere consultatie van de ondernemingsraad.

Ook indien een reorganisatie afgewend of uitgesteld kan worden, vindt D66 het van belang dat medewerkers, toeleveranciers en kennispartners van MSD zicht krijgen op perspectief. De kennis op het gebied van gezondheid en farmacologie en meer bepaald vrouw en gezondheid is van unieke betekenis voor de regionale economie. Het behoud en verdere ontwikkeling van deze kennis, die aansluit bij een maatschappelijke vraag, vindt D66 van groot belang. In het ontwikkelen van reconversiemogelijkheden kan eventueel aansluiting worden gevonden bij de concentratie aan bedrijven rond gezondheidstechnologie binnen Health Valley, één van de speerpunten van het regionaal economisch beleid van de provincie.
Auteur: Michiel Scheffer

Vragen

1)      Op 19 augustus hebben de besturen van de HAN, Radboud Universiteit, UMCG en de gemeente een brief aan de Minister van Economische Zaken gestuurd met afschrift aan het College van Gedeputeerde Staten over de voorziene reorganisatie van MSD te Oss. Is deze brief bekend bij u bekend?

2)      Kan inzicht worden gegeven in de stappen die u heeft gezet in de aanloop naar deze brief en na ontvangst van de brief?  Zo ja, kunt u aangeven welke samenwerking met Noord Brabant is gezocht en welke bestuurlijke ondersteuning u aan de gemeente Nijmegen geeft?

3)      Heeft u inzicht in de gevolgen van de sluiting c.q. verplaatsing van de activiteiten van MSD uit Oss en Apeldoorn (v/h Diosynth) voor het aantal werkzame personen dat in Gelderland woonachtig is, voor eventuele toeleveranciers en voor opleidingen zoals de HAN (laboratoriumschool) en Radboud UMCG en daaraan gekoppeld onderzoek? Zo ja, kunt u inzicht geven in de (directe en indirecte) werkgelegenheidseffecten van de sluiting van MSD in relatie tot de prognose over werkgelegenheid en de ontwikkeling daarvan in het Gelders Actieplan Recessie 2009-2010?

4)      Onderkent u  (zoals gesteld in “Maak het in Gelderland” Provinciaal sociaal-economisch beleid 2007-2011) dat activiteiten die voort kunnen komen uit MSD Organon in Gelderland van grote betekenis zijn voor het behoud van kritische massa en verder uitbouwen van Health Valley?

5)      Deelt u de mening dat indien een beoogde campus niet levensvatbaar is in Oss, Nij­megen een reele vestigingsplaats is voor een campus?  Zo ja, bent u bereid het realiseren van een campus in Nijmegen rond de thematiek health, financieel te ondersteunen in het ver­lengde van de samenwerking rond de NovioTech Campus bijvoorbeeld in het kader van het in voor­bereiding zijnde Investeringsprogramma MIG (economie en innovatie, de gezonde mens)?

6)      Kunt u inzicht geven in de mogelijkheden om binnen of bovenop de extra liquiditeits­middelen, verleend aan PPM Oost (in het kader van het Gelders Actieplan Recessie 2009-2010), om participaties in starters vanuit MSD Organon te ondersteunen?

7)      Bent u bereid Provinciale Staten vóór 30 november nogmaals te rapporteren over de verdere voortgang van het dossier?

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen