Palliatieve Zorg Groningen: Als geen genezing meer mogelijk is

Array

Ook als geen genezing meer mogelijk is, zijn er keuzes
Dinsdag 12 oktober kunnen patienten en hun familie, maar ook andere belangstellenden tussen 14.00 uur en 17.00 uur in het woon- en zorgcentrum De Dilgt in Haren lezingen en informatiestands bezoeken rond het thema : “Geen genezing meer mogelijk? Wat kunnen we nog wel voor u doen?” de organisatie is in handen van netwerk palliatieve zorg Groningen Centraal. Dhr. M. Boumans, burgemeester van Haren zal om 14.00 uur de opening verrichten. De toegang is vrij.

Samenwerking in Groningen Centraal
In Groningen Centraal bestaat sinds enkele jaren het Netwerk Palliatieve Zorg Groningen Centraal. Artsen en verpleegkundigen van het Martiniziekenhuis, huisartsen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties, De Zijlen, Het Behouden Huys, het hospice Het Gasthuis en de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg werken in dit netwerk samen. Zij stellen alles in het werk om de zorg aan mensen in de palliatieve (o.a. aan stervenden) fase van hun ziekte zo goed mogelijk te organiseren, waarbij de patient en de familie centraal staan. Zorgbelang Groningen praat en denkt mee vanuit het patientenperspectief.

Internationale dag van de palliatieve zorg
Op 10 oktober wordt wereldwijd en dus ook in ons land aandacht besteed aan de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. De deelnemers aan het Netwerk Palliatieve Zorg Groningen Centraal organiseren ter gelegenheid van deze internationale dag op 12 oktober in woon- en zorg centrum De Dilgt in Haren een informatiemarkt en lezingencyclus rond het thema: Geen genezing meer mogelijk? Wat kunnen we nog wel voor u doen? Patienten, mantelzorgers, maar ook andere belangstellenden kunnen zo kennis maken met het palliatieve zorgaanbod in Groningen Centraal en inzicht krijgen in de keuzemogelijkheden om ook de laatste levensfase kwaliteit te geven. Keuzes t.a.v de plaats waar men wil sterven (thuis, in een hospice, verzorgingshuis, verpleeghuis of ziekenhuis) maar ook keuzes voor zorg op medisch, verpleegkundig, psychosociaal en spiritueel gebied.

Deelnemers op 12 oktober
De volgende instellingen en organisaties zijn aanwezig op de informatiemarkt: Thuiszorg Groningen, Buurtzorg, Thuiszorg Comfort, UMCG Groningen Thuis, Het hospice Gasthuis, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, ZINN, Zorggroep Groningen, De Hoven, Zorggroep Zonnehuis en ook Zorgbelang als belangenbehartiger van patienten, stichting Het Noorderlicht en de Bibliotheek. Naast het bezoeken van de informatiestands is het ook mogelijk de 6 korte lezingen bij te wonen. De volgende sprekers zijn uitgenodigd. Ruurd vd Water vanuit het Martiniziekenhuis, Tineke Starke vanuit de thuiszorg, Jaap Talsma als huisarts, Willemien Lenstra vanuit Het Gasthuis, Margreet Etzes vanuit de woonzorg- en verpleegcentra en Prem Winkler vanuit het behouden Huys.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen