Kennis zwangerschap bij vrouwen beperkt

Array

Care for Women is verontrust. “Tijdens de zorgeloos zwangerconsulten, waar Care for Women 2 jaar geleden mee begonnen is, en de thuisworkshops blijkt steeds vaker dat veel vrouwen essentiele kennis missen die belangrijk is voor een succesvolle zwangerschap.” Aldus Catherine van Heest.  “Het gaat hierbij niet alleen om informatie over gezonde voeding en een  gezond leefpatroon tijdens de zwangerschap maar ook over de rol die lifestyle en voeding kunnen spelen bij een succesvolle conceptie.”

“Er zijn zoveel factoren die meewegen in het succesvol zwanger raken, het is belangrijk dat vrouwen daarvan op de hoogte zijn.”  Zwanger worden is als een puzzel die precies in elkaar moet passen wil het lukken: Vrouwen zijn maar een paar dagen per maand vruchtbaar. Wat veel mensen echter niet weten, is dat die vruchtbare dagen ook nog eens per maand verschillen.

Daarnaast spelen ook veel andere factoren een belangrijke rol bij het wel of niet zwanger worden. Factoren die voor zowel de vrouw als de man kunnen gelden. Denk daarbij o.a. aan leeftijd, overgewicht en stress. En wanneer zwanger worden niet gemakkelijk gaat, zorgt dat vaak weer voor extra spanningen waardoor stellen in een vicieuze cirkel terechtkomen. Hoe frustrerend ook, het is dus geen wonder dat het soms wat langer duurt voordat een vrouw zwanger is.

Een specialiste van Care for Women: “Wanneer zwanger worden niet lukt, is het belangrijk op zoek te gaan naar de oplossing. Bij Care for Women kijken we naar leefgewoonten en voedingspatroon. Daarnaast brengen we de specifieke situatie in kaart en bekijken de menstruatiekalender en temperatuurcurve. Op basis daarvan geven we de vrouw of het stel een gericht en persoonlijk advies”.  “Het is dus zeker mogelijk om zelf ook een bijdrage te leveren aan de oplossing”.

Care for Women is 2 jaar geleden gestart met de Zorgeloos Zwanger consulten, die inmiddels door diverse zorgverzekeraars ook al vergoed worden. Vrouwen kunnen zonder doorverwijzing direct zelf een afspraak maken via de online webagenda. Klik hier voor meer informatie of een afspraak bij een Care for Women specialiste in de buurt!

Recente artikelen