Groene Hart Ziekenhuis heeft goed jaar gedraaid

Array

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft opnieuw een positief jaar achter de rug. In financieel opzicht werd een positief resultaat behaald van 2,5 miljoen euro.
Het aantal patienten dat het GHZ bezocht groeide in 2010 opnieuw met bijna drie procent. Ruim 124.000 patienten bezochten de polikliniek, bij ruim 21.000 vond een dagbehandeling plaats en 21.000 patienten werden opgenomen. In financieel opzicht werd een positief resultaat behaald van 2,5 miljoen euro.

2011 wordt een spannend jaar voor het GHZ. Na alle vertraging van de afgelopen jaren is de verwachting dat in het voorjaar de eerste paal de grond in kan voor de noodzakelijke nieuwbouw. De regio is daarmee voor vele jaren verzekerd van de aanwezigheid van een modern toegerust ziekenhuis.
De door de minister aangekondigde bezuinigingen zijn een grote aanslag op de inkomsten van 2011. De landelijke bezuiniging van ruim 300 miljoen euro betekent voor het GHZ een korting van 9 miljoen euro, dit komt neer op zes procent van de omzet van het ziekenhuis. Dirk Jan Verbeek: “Wij denken dat dit voorlopig niet gepaard gaat met gedwongen ontslagen. Wel wordt iedere vacature tegen het licht gehouden, kijken we nog kritischer naar nut en noodzaak van onderzoeken en kan de ligduur mogelijk verder worden verkort. Daarnaast kunnen we grote voordelen behalen door intensievere samenwerking met onze drie Coöperatie ziekenhuizen, onder andere door de gezamenlijke inkoop van materialen. We verwachten dat de groei van het aantal patienten in 2011 doorzet. In feite is dat de beste remedie tegen de bezuinigen: meer patienten ontvangen, maar alles efficienter, sneller en beter.

Bron: De Weekkrant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen