Video-verslag Congres KNMG & NVEH

eHealth is de hype voorbij. Wij staan aan de vooravond van een communicatierevolutie in de zorg. Niet alleen de patient, ook zorgverleners zullen daarvan de komende jaren de steeds rijper wordende vruchten plukken. Gebruikers van zorg op afstand deelden hun ervaringen op het volgeboekte congres van KNMG & NVEH en werden gesteund door een persoonlijke videoboodschap van eurocommissaris Kroes.

Er werden tijdens die interessante congrs tal van voorbeelden besproken. Een huisarts die via internet een specialist consulteert. Patienten die via internetcommunities hun gegevens inzien.

Er waren lezingen en workshops over teleconsultatie tot tweetspreekuur en van online afspraken tot online inzicht in persoonlijke gegevens, een schat aan informatie die de bezoekers kregen via de lezingen en de workshops. Artsen uit de eerste- en tweedelijn deelden hun eigen ervaringen met eHealth. Daarnaast deelden het Ministerie van VWS, het College van Zorgverzekeraars (CVZ), zorgverzekeraars en Eurocommissaris Neelie Kroes hun visie op het gebied van eHealth. Het congres had tot doel een brug te slaan naar de praktijk. En dat is prima gelukt!

De plenaire sprekers gingen vooral in op de grenzen en mogelijkheden van eHealth in de zorg. Waar lopen artsen tegenaan? Hoe gaat u om met uw veranderende rol als de behandeling deels wordt verplaatst van de spreekkamer naar de huiskamer via online contact? Wie betaalt het allemaal? En wat levert het op

eHealth Congres KNMG & NVEH from Medicalfacts on Vimeo.


Tweetspreekuren, digitale poli’s en online behandelen, digitaal dokteren wordt steeds populairder. Na patienten zien ook zorgverleners en zorgverzekeraars steeds meer heil in zorg op afstand. Een duidelijk teken was het volgeboekte artsencongres van de KNMG en de NVEH. KNMG-voorzitter Arie Nieuwenhuijzen Kruseman opende het congres dan ook met de stelling dat eHealth de hype voorbij is.
Twijfelaars

Eurocommissaris Neelie Kroes noemde het congres in een persoonlijke boodschap een ‘positief platform voor verandering.’ Zij riep de artsen op om twijfelaars te overtuigen dat we de zorg met eHealth samen beter kunnen maken: ‘We dienen ons meer bewust te zijn dat ICT in ons zorgsysteem geïntegreerd moet worden. Bijna elke arts heeft een smartphone. Daar kan zoveel meer mee.’

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen