web analytics

MedicalFacts

MedicalFacts wordt mede mogelijk gemaakt met steun van:
astrazeneca 728 x 90 longpas
0

Argumentenwijzer peilt voor- en nadelen van EPD

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink 22 February, 2011
Vandaag heeft Wilna Wind, directeur van patientenfederatie NPCF de Argumentenwijzer over EPD’s (Elektronische Patienten Dossiers) in ontvangst genomen. De Argumentenwijzer geeft informatie over de voor- en nadelen van elektronische uitwisseling van medische gegevens. Op basis hiervan kan iedereen zich een mening vormen over het EPD.

Wilna Wind: ‘De meerderheid van de zorgverleners heeft toegezegd de komende tijd met het landelijk EPD te gaan werken, maar eigenlijk kennen mensen de voor- en nadelen er nog helemaal niet van. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen goed geïnformeerd kan kiezen: EPD ja of nee. De Argumentenwijzer is wat ons betreft daarvoor een waardevol document.’ De Argumentenwijzer is ontwikkeld door het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ).

U kunt de Argumentenwijzer hier downloaden.


Tagged with: , ,

Comments are closed.

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!

Protected by Sabre. 6787 aliens stopped.