Securitas ontvangt onderscheiding voor gezondheidsbeleid

Array

Connexxion geeft het stokje door in de Kroontjesestafette
Ieder jaar wordt het stokje overgedragen in de kroontjesestafette, een prijs die gaat naar bedrijven of organisaties die een bijzonder of vooruitstrevend verzuim- en reïntegratiebeleid hebben. Dit jaar geeft Connexxion het stokje door aan Securitas. Volgend jaar mag Securitas zelf het stokje overdragen aan een andere organisatie.

Tom Uittenbogaard, HR Manager Securitas, heeft trots het stokje overgenomen van Peter-Paul Witte, HR Directeur van Connexxion. Preventie, verzuim en reïntegratie vallen samen in één gezondheidsbeleid bij Securitas. Dat maakt het beleid zo bijzonder. Naast een sociaal loket waar medewerkers altijd terecht kunnen met vertrouwelijke zaken heeft
Securitas ook traumaopvang voor medewerkers na een ernstige gebeurtenis. Ook worden er meldingen gedaan van arbeidsongevallen en incidenten. Om een gezonde levensstijl te stimuleren heeft Securitas het MovesYou programma ontwikkeld. Binnen dit lifestyleprogramma worden verschillende sportactiviteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Ook kunnen medewerkers zich twee keer per jaar inschrijven voor de digitale dietiste. Ondanks alle inspanningen zijn er natuurlijk altijd medewerkers die ziek worden. In deze gevallen biedt het gezondheidsbeleid de handvatten die nodig zijn om de medewerker zo optimaal mogelijk te begeleiden met als gevolg een verhoging van het gezondheidspercentage en arbeidssatisfactie en een reductie van het verzuim en het aantal medewerkers dat in aanmerking komt voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering en de hieraan gekoppelde schadelast.

Over Securitas
Securitas is kennisleider op het gebied van beveiliging. Met het leveren van segmentspecifieke beveiligingsoplossingen realiseert Securitas groei en winstgevendheid in meer dan 40 landen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azie. In alle segmenten maken de 260.000 medewerkers het verschil. Van logistiek, havens, openbaar vervoer tot banken, ziekenhuizen en industriele complexen. In Nederland bieden ruim 5.600 medewerkers de klanten in elk segment specifieke beveiligingsoplossingen. De Securitas-medewerker is hierin essentieel. Ons doel als actieve beveiligingspartner: 24/7 een veilige werk- en leefomgeving voor mensen en organisaties.

De website van Securitas is te vinden op www.securitas.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen