Nieuwe replica van Van Leeuwenhoek microscoop

Array

Museum Boerhaave verkoopt al sinds 1960 kopieen van Van Leeuwenhoek microscopen. Deze microscopen werden gemaakt door Arie de Vink, restaurator van het museum. Na zijn pensionering is De Vink doorgegaan met de productie. En pas onlangs, op 86-jarige leeftijd, is hij ermee gestopt. Begrijpelijk, maar voor Museum Boerhaave een probleem, omdat er een geregelde vraag is naar deze Van Leeuwenhoek-kopieen. Paul is gevraagd om de productie over te nemen en hij heeft deze opdracht met beide handen aangegrepen. Om een onderscheid te maken tussen de replica van Arie de Vink en nieuwe replica, heeft Paul besloten een andere Van Leeuwenhoek microscoop als model te kiezen om na te maken. Net zoals de originelen zijn de replica’s gemaakt van messing. Het origineel is door de leeftijd donker geworden .Om de replica’s zo veel mogelijk te laten lijken op het origineel zijn ze donker gepatineerd en niet voorzien van een beschermlaagje , dit geeft ze op de langere duur een mooi egaal patina. Het resultaat is een handgemaakte replica met een goed werkende lens die bovendien erg dicht bij een origineel Van Leeuwenhoekje komt.

Bron: Museum Boerhaave

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen