NPCF: bezuinigingen zijn buiten proportie en onevenredig

Array

Nederlandse Patienten Consumenten Federatie
De forse bezuinigingen op de patientenbeweging die minister Schippers en staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten vorige week hebben aangekondigd, zijn buiten proportie en onevenredig. Het effect op de – toch al kwetsbare- positie van de patienten- en clientenbeweging is enorm. Terwijl het juist nu buitengewoon belangrijk is om de stem van zorgconsumenten en patienten mee te laten wegen en zo de zorg te verbeteren: voor iedereen, maar specifiek voor chronisch zieken en gehandicapten.

De NPCF roept alle patientenverenigingen op om de hoorzitting over de bezuinigingen aanstaande donderdag bij te wonen. Minister en de staatssecretaris onderschrijven het effect van de bezuinigingen ook in hun brief, maar ze korten de patientenorganisaties vervolgens zo hard, dat ze financieel niet in staat zijn om deze rol ook daadwerkelijk op te pakken.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen