Zorgriem vindt weggelopen patiënt met Alzheimer terug

Array

Mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie die weglopen, vormen een groot probleem voor de samenleving. Het is regelmatig in het nieuws dat er weer zoekacties zijn waarbij de familie, vrienden, zorginstanties, politie en helikopters worden ingezet om de persoon terug te vinden waarbij een fatale afloop helaas niet ongewoon is.

De Zorgriem met GPS locatiebepaling wordt in de praktijk toegepast door familie, mantelzorgers en zorginstellingen zodat de mensen die weglopen snel worden teruggevonden.

De ervaring van een Zorgriem gebruiker, de heer M.E
Ons verzoek aan de instelling, om de zorgriem voor een familielid aan te schaffen, is ongeveer twee maanden geleden ingewilligd. Vorige week kregen we al een positief bericht in verband met een zoekraak-incident. Het familielid was op de afgesproken tijd niet op de afdeling teruggekeerd. Dankzij de zorgriem kon men vaststellen dat het familielid al op 3-4 kilometer van de instelling was, op een punt waar een personenauto niet kan komen, dus ook geen surveillancewagen van de politie. Het familielid liep totaal de verkeerde kant op, was verward en was zelf niet meer in staat naar de instelling terug te lopen. Het personeel is er naar toegegaan en heeft het familielid gevonden en veilig teruggebracht.

Voor ons is het een enorme opluchting en geruststelling dat de zorgriem in geval van nood goed werkt! In het verleden hebben we veel nare, onzekere momenten beleeft door zoekraak-incidenten. Volgens ons hoort dat nu voor altijd tot het verleden, het geeft een heerlijk gevoel!
Meer informatie en ervaringen zijn beschikbaar op de website: www.zorgriem.nl

Voor meer directe informatie en mogelijkheden kunt u via email [email protected] contact opnemen.

Bron: Persberichten.com

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen