Exclusieve ouderenzorg in Rotterdam blijkt groot succes

Array

In december 2007 opende particuliere woonzorgorganisatie Domus Magnus het eerste luxe verzorgingshuis van Rotterdam, ‘De Magistraat’ aan de Henegouwerlaan. De luxe zorginstelling biedt ouderen, die zorg nodig hebben maar niet willen inleveren op hun wooncomfort of levensstijl, een alternatief op de reguliere verzorging en verpleeghuizen. De belangstelling onder ouderen is groot, ook onder echtparen die in de reguliere zorg samen niet terecht kunnen.

Het monumentale pand De Magistraat had al een geschiedenis aan herbestemmingen achter de rug voordat het eind 2007 de huidige bestemming als luxe woonzorgvoorziening voor ouderen kreeg. Het pand was tot 1975 in gebruik als kweekschool en kraamkliniek, en tot 1996 als kantongerecht. De huidige bestemming als luxe woonzorgvoorziening voor ouderen door particuliere zorgaanbieder Domus Magnus, blijkt een succesvolle. Al sinds de opening in december 2007 is er een aanhoudende vraag naar zorgappartementen.

Dichtbij theaters en musea
De mogelijkheid om op dezelfde manier te blijven wonen en leven als dat men gewend was, wordt door ouderen gezien als een groot voordeel. Ouderen willen verhuizen als ze zorg nodig hebben, maar hebben wel een wensenlijst. Daarnaast wordt de centrale locatie van De Magistraat in Rotterdam, door de huidige bewoners als een van de grote voordelen gezien. Locatiemanager Wilma Tuenter vertelt:“Veel culturele voorzieningen liggen op loopafstand en bewoners wonen dan ook regelmatig een lunchconcert bij in De Doelen of we gaan naar een van de musea in de buurt zoals het Boijmans van Beuningen.”

Grote appartementen, speciaal geschikt voor echtparen
Door de omvang van de zorgappartementen, vanaf 80 m2,  zijn opvallend veel echtparen geïnteresseerd in De Magistraat. Echtparen waarvan bijvoorbeeld één van beide zorg nodig heeft en die niet gescheiden verder willen leven. Bewoners betalen een vast bedrag per maand (vanaf € 3.200 ) ongeacht de hoeveelheid zorg die nodig is.  Ze krijgen daarvoor niet alleen het woongemak maar ook exclusieve service en dienstverlening zoals bijvoorbeeld een eigen chef-kok en het wekelijks klassieke concert in huis.

Luxe zorg voor steeds meer ouderen toegankelijk
Ouderen zijn gewend aan ruimte in hun eigen huis en zijn steeds minder bereid om alles in te leveren voor een klein kamertje in een groot verzorgingstehuis. Particuliere zorg is tegenwoordig ook niet meer per se voorbehouden aan de ‘rijken’. Domus Magnus oprichter Erwin Miedema (37) legt uit “We zien steeds meer mensen, ook in Rotterdam,  die hun huis met overwaarde verkocht hebben of een mooi bedrag hebben gespaard”.

Open dag
Op zaterdag 17 september as opent De Magistraat haar deuren voor geïnteresseerde ouderen. Er worden dan ook rondleidingen gegeven.

Datum: zaterdag 17 september 2011
Tijd: 14.00-17.00 uur
Adres:Henegouwerlaan 80, Rotterdam

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen