Eet walnoten tegen kanker!

Welke vrouw denkt er niet over na? Borstkanker. Het is onvermijdelijk, maar liefst één op de acht vrouwen krijgt er mee te maken.  Dit is dan ook een goede reden om nog even stil te staan bij het ontstaan van kanker en de rol die voeding daarin speelt. Je kunt namelijk zelf heel veel doen om de kans op het ontwikkelen van kanker zo klein mogelijk te maken. Onderzoek toont aan dat walnoten hier een belangrijke rol in kunnen spelen.

Het is al langer bekend dat walnoten helpen tegen een lager cholesterol gehalte en het soepel houden van je aderen. Uit onderzoek is gebleken dat walnoten ook kunnen helpen om de kans op borstkanker te verkleinen. Voor de vrouwen waar borstkanker al is geconstateerd is het ook verstandig om walnoten te eten omdat het de groei van de tumor(en) kan verminderen.

Onderzoek
Een groep onderzoekers van Marshall University hebben onderzocht wat het effect is van walnoten op muizen met kanker.

De ene helft van de muizen volgde het walnoten dieet en de andere helft kreeg hun normale voedsel voorgeschoteld. Bij de muizen met het walnoten dieet zagen ze een groot verschil ten opzichten van de muizen met het normale dieet. De tumoren van de muizen met het walnoten dieet waren een stuk kleiner dan de tumoren van de muizen met het normale voedsel.

De muizen kregen 2 gram per dag en omgerekend naar de grootte van de mens komt dat ongeveer neer op 50 gram per dag. Dus als je 50 gram walnoten per dag zou eten zou het moeten werken.

Voedingsstoffen
Walnoten bevatten voedingsstoffen die de activiteit van de genen veranderd.De onderzoekers zeggen dat er nog veel onduidelijkheid heerst over wat het risico verminderd.

Walnoten bevatten 2 keer zoveel antioxidanten  dan de meesten noten. De walnoot is daarom een van de meest “gezonde” nootsoorten. Daar zou het aan kunnen liggen.

Borstzelfonderzoek
Veel vrouwen ontdekken zo’n knobbeltje bij toeval. Anderen ontdekken dit omdat zij regelmatig zelf hun borsten onderzoeken.

Maar hoe doe je dit nu eigenlijk en wat moet je dan voelen, want een borst zit vol met onregelmatigheden. En aan wat voor soort klachten zou je borstkanker kunnen herkennen? Met deze en nog veel meer andere vragen kun je nu terecht bij de Care for Women specialiste. In een preventief borstkankerconsult bekijkt zij jou persoonlijke risicoprofiel, legt zij uit hoe je het beste je borsten kunt onderzoeken, wat je kunt doen om je risico te verkleinen en hoe je kunt zorgen dat je er zo snel mogelijk bij bent. Als vrouw kun je zelf een bijdrage leveren aan vroege ontdekking, door alert te zijn op signalen (symptomen) die kunnen wijzen op borstkanker. Laat je daarom goed informeren en maak eens een afspraak.

Begeleiding bij borstkanker
Wanneer je in de medische mallemolen terechtkomt bij bijvoorbeeld borstkanker, is het prettig om iemand naast je te hebben die er voor jou is en voor jouw belangen opkomt. Wanneer je zelf niet meer weet wat je ook alweer wilde vragen, iemand die uitlegt wat de arts allemaal bedoelt en het later nog eens rustig herhaalt. Maar ook iemand die mee gaat een pruik uitzoeken of helpt wanneer je voor het eerst aangepaste lingerie moet gaan kopen. Dit kunnen aangrijpende emotionele momenten zijn.

Juist dan is het fijn te weten dat je ook daarvoor terecht kunt bij een Care for Women specialiste, Ze is zelf ook vrouw maar heeft ook alle medische kennis om jou goed te kunnen bijstaan. Of het nou eenmalig is om bijvoorbeeld een pruik uit te zoeken of advies voor het hele traject. Aarzel niet en maak gerust eens een afspraak. Care for Women altijd dichtbij je.

Care for Women helpt
Zit je nog met vragen of heb je de behoefte om met iemand te praten over borstkanker die écht naar je luistert? De Care for Women specialiste staat voor je klaar.

Lees meer over walnoten tegen borstkanker op CareforWomen.nl

Recente artikelen