Innovatie, computers om weer te leren praten!

Array

Bij revalidatiecentrum Vier Ambachten in Spijkenisse, een vestiging van Careyn, zijn op 14 december 2011 twee nieuwe computers in gebruik genomen die clienten na een hersenbloeding of beroerte moeten helpen om weer te kunnen praten.

Op de nieuwe computers zitten speciale taal programma’s die de clienten helpen met het oefenen met praten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een groot toetsenbord, zodat clienten makkelijker kunnen zien wat ze intypen.

De clienten die een hersenbloeding of beroerte hebben gehad krijgen nu twee tot drie uur per week logopedieles, maar met de komst van de nieuwe computers kunnen zij ook zelfstandig oefenen. Erasmusbrug, specialist  in ICT en bereikbaarheid voor zorg en welzijn en sterk in het bedenken van oplossingen voor specifieke problemen,  heeft deze computers geleverd en geïnstalleerd bij Vier Ambachten.

Erasmusbrug

Erasmusbrug is een dienstenleverancier, die uitsluitend in de zorg- en welzijnsmarkt actief is. Door deze focus weet Erasmusbrug als geen ander welke issues en veranderingen er spelen in de zorgsector, welke bedrijfsprocessen ondersteund kunnen worden door goede ICT-oplossingen en welke softwaretoepassingen hierbij relevant zijn.

Recente artikelen