Dr. Nico van Beveren nieuwe A-opleider Delta

Array

Delta Psychiatrisch Centrum heeft per 1 januari 2012 een nieuwe A-opleider benoemd: dr. Nico van Beveren, psychiater en voorheen medisch coördinator van de zorglijn psychotische stoornissen bij het Erasmus MC. Hij volgt hiermee prof. dr. Hans Hovens op.

Dr. Nico van Beveren: “Mijn opleiderschap bij Delta zie ik als een uitdagende mogelijkheid om mijn interesse in het geven van onderwijs verder vorm te geven. Op een gegeven moment kom je in een fase van je carrière waarin je de ideeen die je hebt over de psychiatrie verder uit wilt dragen. Het bijzondere aan de psychiatrie is dat het vak een enorme brede scope heeft, varierend van maatschappelijke vraagstukken (“Wat is de invloed van sociale stress op psychose”) tot aan complexe biologie. De uitdaging is om deze aspecten te integreren tot een samenhangende visie. Ik houd dan ook niet zo van hokjes, zoals ‘een biologische psychiater’, of ‘een multiculturele psychiater’. Wat ik wil uitdragen is hoe de sociale en biologische aspecten van het vak te integreren. Een andere uitdaging waar de psychiatrie zich voor gesteld ziet, is om ten tijde van toenemende technische ontwikkelingen en een verzakelijking van de maatschappij, haar humane, menselijke kant niet uit het oog te verliezen”.
Eer
“Delta is in Rotterdam één van de twee plaatsen met een volledige A-opleiding en heeft een uitgebreide en sterke traditie binnen de psychiatrische opleiding. Mijn voorganger, prof. dr. Hans Hovens, heeft een aantal indrukwekkende boeken geschreven over verschillende aspecten van de psychiatrie, en een prima draaiende opleiding neergezet. Het is een grote eer hem op te mogen volgen”, aldus dr. Nico van Beveren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen