web analytics

MedicalFacts

MedicalFacts wordt mede mogelijk gemaakt met steun van:
astrazeneca 728 x 90 longpas
0

Spelenderwijs ECG’s ontcijferen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding 17 January, 2012
Deze week is bij Reed Business de geheel herziene uitgave van het boek Snelle interpretaties van ECG’s verschenen. Het boek is geschreven in de vorm van een snelle interactieve cursus en bevat een nieuwe en vereenvoudigde benadering om elektrocardiogrammen af te lezen.

Op heldere, systematische wijze worden de grondbeginselen van de elektrocardiografie beschreven in het boek, dat nu geheel in kleur is uitgevoerd. Op basis van deze beginselen wordt de snelle interpretatie van de ECG’s op logische wijze opgebouwd. Cardioloog Jaap Deckers van het Erasmus MC uit Rotterdam heeft de Nederlandse vertaling van de vierde druk van de Engelse uitgave ‘Rapid Interpretation of EKG’s’ aangepast aan de nieuwste inzichten. Dit boek wordt al meer dan vijfendertig jaar internationaal op grote schaal verkocht en gebruikt in 46 talen. In deze Nederlandse vertaling zijn vooral de hoofdstukken over hartritme en een aantal commentaren bij de voorbeeld-ECG’s achter in het boek gewijzigd. Naar verwachting zal dit de bruikbaarheid van het boek voor de Nederlandse markt vergroten. Daarbij is uiteraard geen afbreuk gedaan aan de systematiek van auteur Dale Dubin.


Elke ECG is uniek
Verpleegkundigen, vooral degenen die werkzaam zijn op hartbewakingseenheden, moeten op grond van veranderingen in het ECG vaak snel beslissingen nemen. Door de vele ECG’s die dagelijks worden gemaakt, is het idee ontstaan dat het interpreteren ervan wel ‘even’ snel geleerd kan worden. Echter niets is minder waar, elk ECG is uniek. Snelle interpretaties van ECG’s is een betrouwbare raadgever om tot een verantwoorde conclusie te komen. De Nederlandse Hartstichting beveelt dan ook iedere verpleegkundige dit boek aan. Ook kan dit boek als naslagwerk dienen voor ambulancepersoneel, medische studenten en medische beroepsgroepen, operatieassistenten en (basis)artsen.

 

Snelle interpretatie van ECG’s, een nieuwe, vereenvoudigde benadering van het lezen van elektrocardiogrammen is een uitgave van Reed Business. Het boek is verkrijgbaar via www.elseviergezondheidszorg.nl, de klantenservice op +31 (0)31 435 83 58 of via de boekhandel.

 

Auteur: Dale Dubin, M.D., ISBN: 9789035232198 / Uitgave: 4degeheel herziene druk 2011 / Pagina’s: 370 / Prijs: € 36,00
Tagged with: ,

Comments are closed.

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!

Protected by Sabre. 6787 aliens stopped.