Spelenderwijs ECG’s ontcijferen

Array

Deze week is bij Reed Business de geheel herziene uitgave van het boek Snelle interpretaties van ECG’s verschenen. Het boek is geschreven in de vorm van een snelle interactieve cursus en bevat een nieuwe en vereenvoudigde benadering om elektrocardiogrammen af te lezen.

Op heldere, systematische wijze worden de grondbeginselen van de elektrocardiografie beschreven in het boek, dat nu geheel in kleur is uitgevoerd. Op basis van deze beginselen wordt de snelle interpretatie van de ECG’s op logische wijze opgebouwd. Cardioloog Jaap Deckers van het Erasmus MC uit Rotterdam heeft de Nederlandse vertaling van de vierde druk van de Engelse uitgave ‘Rapid Interpretation of EKG’s’ aangepast aan de nieuwste inzichten. Dit boek wordt al meer dan vijfendertig jaar internationaal op grote schaal verkocht en gebruikt in 46 talen. In deze Nederlandse vertaling zijn vooral de hoofdstukken over hartritme en een aantal commentaren bij de voorbeeld-ECG’s achter in het boek gewijzigd. Naar verwachting zal dit de bruikbaarheid van het boek voor de Nederlandse markt vergroten. Daarbij is uiteraard geen afbreuk gedaan aan de systematiek van auteur Dale Dubin.
Elke ECG is uniek
Verpleegkundigen, vooral degenen die werkzaam zijn op hartbewakingseenheden, moeten op grond van veranderingen in het ECG vaak snel beslissingen nemen. Door de vele ECG’s die dagelijks worden gemaakt, is het idee ontstaan dat het interpreteren ervan wel ‘even’ snel geleerd kan worden. Echter niets is minder waar, elk ECG is uniek. Snelle interpretaties van ECG’s is een betrouwbare raadgever om tot een verantwoorde conclusie te komen. De Nederlandse Hartstichting beveelt dan ook iedere verpleegkundige dit boek aan. Ook kan dit boek als naslagwerk dienen voor ambulancepersoneel, medische studenten en medische beroepsgroepen, operatieassistenten en (basis)artsen.

 

Snelle interpretatie van ECG’s, een nieuwe, vereenvoudigde benadering van het lezen van elektrocardiogrammen is een uitgave van Reed Business. Het boek is verkrijgbaar via www.elseviergezondheidszorg.nl, de klantenservice op +31 (0)31 435 83 58 of via de boekhandel.

 

Auteur: Dale Dubin, M.D., ISBN: 9789035232198 / Uitgave: 4degeheel herziene druk 2011 / Pagina’s: 370 / Prijs: € 36,00

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen