Knuffelspreekuur in ZGT Almelo

Op donderdag 2 februari heeft ZGT Almelo een tijdelijke polikliniek voor zieke knuffelbeesten en poppen ingericht in de Twentezaal in ZGT Almelo. De polikliniek is de hele dag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Kinderen uit groepen 1 en 2 van basisscholen uit het verzorgingsgebied van ZGT Almelo mogen op deze dag hun ?zieke’ pop of knuffelbeest meenemen naar het spreekuur in het ziekenhuis.

Coassistenten, medische studenten in opleiding tot arts, onderzoeken de ?zieke’ knuffels. Zo nodig wordt een spuitje gegeven, een verbandje aangelegd, been of arm gespalkt of een wond gehecht. De coassistenten/dokters geven de kinderen uitgebreid uitleg wat er met hun knuffel aan de hand is.

Doel van het project is tweeledig. Toekomstige artsen kunnen ervaringen opdoen in de communicatie en omgang met kinderen. Tegelijkertijd worden de kinderen vertrouwd gemaakt met het ziekenhuis.

De basisscholen hebben enkele weken geleden een uitnodiging ontvangen om met kinderen uit de groepen 1 en 2 naar het spreekuur te komen. Een groot aantal basisscholen heeft gereageerd op de uitnodiging. Het spreekuur is volledig volgeboekt.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen