Norovirus in ziekenhuis Eindhoven

Array

Bij 13 patienten van het Catharina Ziekenhuis bestaat er verdenking dat ze het norovirus hebben opgelopen. Een woordvoerder van het ziekenhuis zei zondag dat een deel van hen ook wel daadwerkelijk besmet zal zijn. Dat wordt nu onderzocht.

De meeste mensen moeten door de besmetting hevig braken, hebben diarree en zijn misselijk. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bestaat er geen medicijn tegen deze vorm van buikgriep. De symptomen moeten na een paar dagen vanzelf weer weggaan. De risico’s vallen mee. Wel moet bij kleine kinderen en ouderen worden opgelet dat zij niet uitdrogen.

Om besmetting van andere patienten te voorkomen is voor die afdeling – interne geneeskunde, waar patienten liggen met onder meer buikklachten – een opnamestop afgekondigd, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Ook worden de patienten op deze afdeling niet verplaatst. Het virus is vrijdag geconstateerd. Mochten er na 48 uur geen nieuwe besmettingen worden geconstateerd, dan wordt de opnamestop dinsdag opgeheven. Het MMC in Eindhoven en Veldhoven, het Geldropse St. Anna en het Elkerliek in Helmond zijn (vooralsnog) norovirus-vrij, zo laten woordvoerders weten.

Bron: ED

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen