Afgeslankte De Sionsberg blijft 24 uur per dag open

Ziekenhuis De Sionsberg gaat hervormen en afslanken, maar blijft 24-uur per dag open voor zorgvragen van de inwoners van de regio Noordoost-Friesland. Dat is de uitkomst van het overleg tussen De Sionsberg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en De Friesland Zorgverzekeraar over het herpositioneringsplan van De Sionsberg.

Tijdens dit overleg heeft de Inspectie akkoord gegeven op de verdere uitvoering van de plannen. Het was noodzakelijk voor De Sionsberg om te gaan hervormen. Als kleinste ziekenhuis van Nederland was het duidelijk dat het niet meer alle zorg kon blijven bieden.

Nu ligt er een toekomstbestendig plan waarmee de in De Sionsberg geleverde zorg voldoet aan de steeds strenger wordende landelijke kwaliteits- en volume eisen en dat ook financieel houdbaar is.
De kern van het plan is dat De Sionsberg zich gaat toeleggen op poliklinische zorg en laagcomplexe planbare zorg binnen kantooruren. Verder kan iedereen 24-uur per dag bij De Sionsberg terecht. In het geval van een complexe behandeling of ingreep worden patienten doorverwezen naar een ander ziekenhuis.

Daarnaast gaat De Sionsberg zich verder specialiseren in het goed organiseren van de voor- en nabehandeling van de patienten, zoals bij oncologische operaties. Verder blijft de uitgebreide huisartsenpost in De Sionsberg 24-uur per dag open.

In samenwerking met andere ziekenhuizen die over een volwaardige Spoedeisende Hulp beschikken en de extra ambulance capaciteit voor de regio, is de acute zorgfunctie voor de inwoners goed geregeld. De huisartsen en ambulancedienst weten precies waar een patient het beste geholpen kan worden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen