Multiculturele vrouwendag studenten

Stafleden en geneeskundestudenten organiseren in samenwerking met het project interculturalisatie een ontmoetingsdag voor vrouwelijke studentes en hun moeders. De geneeskunde opleiding staat op zaterdag 3 maart in het middelpunt. Niet alleen moeders, maar ook zussen, tantes en vriendinnen van studentes zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Bij de voorlichtingsdagen voor ouders van studenten valt op dat ouders van studenten uit een andere cultuur dan de Nederlandse zeer ondervertegenwoordigd zijn. Dat is spijtig, want juist deze ouders hebben vaak weinig ervaring met universitair onderwijs in Nederland.

Geneeskundestudenten ervaren het als een gemis, omdat het moeilijk kan zijn voor studenten en hun familieleden om samen geïnformeerd over de studie te spreken.
Het programma is afwisselend: na de inleiding van de directeur opleidingen Gerda Croiset, vertelt Karima Farhat, internist-nefroloog, over haar opleiding en ervaring als arts in VUmc. ’s Middags zijn er workshops van het hoofd voeding over de ‘wereldkeuken’ en van de moslim geestelijk verzorger over ethische dilemma’s waarmee studenten geneeskunde geconfronteerd worden. Ook kunnen de gasten leren prikken en hechten of een rondleiding krijgen door het ziekenhuis, inclusief Ronald McDonald VU Kinderstad.

De eerste ontmoetingsdagen staan open voor vrouwen – dan komen de gesprekken en discussies het beste op gang. De workshop Ethische dilemma’s illustreerde dat vorig jaar overduidelijk. We denken er aan om, als de ontmoetingsdagen bekendheid hebben, de dagen uit te breiden naar moeders én vaders.
Aanmelding via www.VUmc.nl/multicultureleontmoeting of stuur een email naar PAOG: [email protected].

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen