Spuiten en Slikken for real: ‘Medicamenten in de Marge’

Array

Prof. dr. Mart van Lieburg (hoogleraar Medische geschiedenis) over de vage grens tussen medicijn en verdovend middel. Tweede lezing in de serie Spuiten en Slikken for real;  lunchlezingenserie over medicijnen en drugsgebruik.

Lunchlezingenserie over medicijnen en drugsgebruik
Wat gebeurt er op celniveau als je een halve gram cocaïne snuift? En hoe duidelijk is de grens tussen natuurgeneesmiddelen en de reguliere farmacie?

Na de succesvolle series lunchlezingen over CSI-for real en Come to your senses, duiken Studium Generale en Capita Selecta in de wereld van de geestverruimende middelen: van de roes en brain enhancement tot verslaving en de helende werking van wortels uit het Amazonegebied. Met een medisch filosoof over de maakbare mens, een historische visie op medicijngebruik in Nederland en Jack Wouterse over zijn verslavingen.

Spuiten en Slikken for real: ‘Medicamenten in de Marge’

Datum
Van: 29 februari 2012 12:30
Tot: 29 februari 2012 13:30

Locatie:
Erasmus MC, Collegezaal 3

Nadere informatie:
www.eur.nl/sgec
Toegang: gratis, incl. lunch

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen