Maakt techniek de zorg duurder?

Array

Algemeen klinisch fysicus van ZGT Michael Lansbergen leidt op 5 maart het debat ‘Maakt techniek de zorg duurder?’ Dit debat met onder andere Tweede Kamerleden over techniek, zorg en kosten wordt gehouden in het gebouw van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, de beroepsvereniging van ingenieurs en techniekstudenten, KIVI NIRIA. Leden en andere geïnteresseerden zijn hiervoor van harte welkom.

Volgens een publicatie van een aantal jaren geleden (bron VWS-2002) is 75% van de kostengroei in de zorg toe te wijzen aan de technologie. Zijn dat feitelijkheden of is dit perceptie en hoe zit het dan met de baten? Techniek kan immers op vele manieren een bijdrage leveren aan de gewenste en veel besproken efficientieslag binnen de zorg. Klik hier voor meer informatie over het debat.

In de functie van klinisch fysicus is Lansbergen met zijn afdeling zorgtechnologie verantwoordelijk voor de aanschaf, het onderhoud en de van medische apparatuur in ZGT. De afdeling ziet toe op een efficient en effectief gebruik van medische technologie bij behandeling van patienten en volgt de technologische ontwikkelingen op de voet.

Lansbergen mag zich sinds enkele maanden Ingenieur van het Jaar noemen. Hij was met nog twee andere ingenieurs genomineerd voor deze landelijke titel. De verkiezing vond donderdag 3 november plaats tijdens de Dag van de Ingenieur. Dag van de Ingenieur. Klik hier voor een introductiefilm over Lansbergen die naar aanleiding van de verkiezing werd gemaakt.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen