Oproep voor indienen subsidieaanvragen

Léon van Halder, Directeur Generaal Curatieve Zorg van VWS, heeft namens de minister het startsein gegeven voor het ZonMw-programma  (GGG).

Het programma heeft tot doel het gebruik van beschikbare geneesmiddelen effectiever, veiliger en doeltreffender in te zetten. Zo is kennis over het gebruik van beschikbare geneesmiddelen (sneller) beschikbaar in de dagelijkse praktijk. Vanuit de KNMP was onder meer KNMP voorzitter Jan Smits aanwezig. Hij is tevens lid van de GGG-raad, die sturing geeft aan het programma. Binnen de KNMP is het GGG-programma geplaatst onder het KNMP programma medicatieveiligheid, begeleid door Brigit van Soest.

De volgende subsidierondes zijn gestart:
1. Een open ronde voor projectideeen voor onderzoeksprojecten die bijdragen aan het efficienter, veiliger en doeltreffender inzetten van beschikbare geneesmiddelen. Binnen deze subsidieronde is 4,45 miljoen euro beschikbaar.
2. Een register ronde voor de opzet van een infrastructuur om gegevens beschikbaar te maken over het gebruik van geneesmiddelen in de klinische praktijk, binnen deze subsidieronde is 1 miljoen euro beschikbaar.

Meer details over het indienen van een subsidieaanvraag vindt u op de website van ZonMW. Via de tabs bovenaan de webpagina is meer achtergrondinformatie te vinden.

Projectaanvraag
De oproep vanuit ZonMw om projecten in te dienen, loopt tot 24 april 2012, 15.00 uur. Het accent van projectplannen moet liggen op praktijkgerichte farmacotherapie. In het kader van landelijke synergie en afstemming zouden wij u, indien u een voorstel heeft, willen vragen uw voorstel af te stemmen met
KNMP Programma GGG coördinator Brigit van Soest. Wellicht dat er vergelijkbare initiatieven op dit gebied zijn die elkaar zouden kunnen versterken of complementair zijn .

Specifieke informatie over de open ronde van ZonMw

Informatiebijeenkomst voor indieners
Op 8 en 26 maart organiseert ZonMw een informatiebijeenkomst in respectievelijk Utrecht en Den Haag voor potentiele indieners voor het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen.

Meer informatie, vragen?
Neem contact op met Brigit van Soest, programmaleider medicatieveiligheid,
via [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen