Lab Experience Day

13 april 2012 | Open dag
Wat wil jij doen na de middelbare school? Natuurlijk kies je een vervolgopleiding die je leuk lijkt, maar het is nog veel belangrijker dat je na die opleiding een leuk beroep krijgt. Hoe het is om een beroep te hebben, dat moet je beleven! Tijdens de Lab Experience Days kun jij beleven hoe het is om later in een lab te werken.

Tijdens een Lab Experience Day ga je bij een laboratorium op bezoek. Hier kun je zien waar je later kunt werken, welke proeven je zou kunnen doen en met welke apparatuur je dan werkt. Ook kun je praten met mensen die nu het werk doen dat jij later kunt gaan doen. Want wat doe je eigenlijk de hele dag als je in een laboratorium werkt? Beleef het tijdens de Lab Experience Days.

Werken bij VUmc?
Als klinisch analist lever je een onmisbare bijdrage aan de kennis die VUmc nodig heeft om mensen beter te maken. Of je nu beenmerg onderzoekt, een allergietest uitvoert of bloedproducten selecteert. Dankzij jouw werk kan de arts een diagnose stellen en de noodzakelijke behandeling bepalen. Wil je meer weten over klinisch analist zijn bij VUmc? De website biedt verhalen van haar medewerkers en diverse video?s van afdelingen.

Wat kun je doen tijdens de Lab Experience Day?
Op 13 april zetten vier laboratoria hun deuren open. De laboratoria van de afdelingen hematologie , klinische farmacologie en apotheek (KFA), klinische genetica en pathologie zullen rondleidingen verzorgen. Tijdens deze rondleidingen zullen zij ieder hun specialisme uitleggen én laten zien.

Zo zal hematologie onder andere vertellen over hoe zij onderzoek doen naar bloedkanker (leukemie) en zal pathologie vertellen over onderzoek van weefsel en cellen. KFA laat het lab zien waar ze onderzoek doen naar de werking van medicijnen, terwijl je bij klinische genetica het lab DNA- en eiwitdiagnostiek zal zien. Niet alleen zie je op deze dag één van onze laboratoria, je ervaart ook hoe het is om bij VUmc te werken!

Terwijl de scholieren hun eerste laboratorium ervaring opdoen is er een programma voor de ouders om VU medisch centrum beter te leren kennen. Daarnaast bieden we algemene informatie over opleidingsmogelijkheden en de arbeidsmarkt.

Datum : 13 april 2012
Tijd : 10:00 tot 17:00
Locatie : VU medisch centrum, De Boelelaan 1117, Amsterdam
Kosten : geen
Contactpersoon : ChiMei Tao
Website : www.labexperience.nl/
Bijzonderheden : Deze dag wordt speciaal georganiseerd voor laatstejaars middelbare scholieren met de interesse om later in een lab te werken. Inschrijving wordt medio februari mogelijk. Houd de website van Lab Experience in de gaten!

bron: VUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen