Wolter Kroes in Erasmus MC-Sophia

Array

Op woensdag 4 april is Wolter Kroes in Erasmus MC–Sophia. Hij is officieel Vriend van Kinderen met MS. Kroes maakt kennis met de zorg voor kinderen met multiple sclerose en zal optreden voor de kinderen. Het optreden van Wolter Kroes markeert tevens de start van het Kinder MS Centrum, dat mogelijk wordt gemaakt door de Stichting MS Research en de VriendenLoterij.

Multiple sclerose is een chronische aandoening die het centrale zenuwstelsel aantast. Dit resulteert in veel lichamelijke problemen en onzekerheden. De ziekte is nog niet te genezen en ook de oorzaak van de ziekte is onbekend. De Stichting MS Research stimuleert en financiert wetenschappelijke onderzoek naar MS. MS komt steeds vaker bij kinderen voor. De verschijnselen zijn hetzelfde als bij volwassenen, maar de ziekte heeft bij kinderen een veel sneller en heftiger verloop.

Op 24 november 2011 is Wolter Kroes door de Stichting MS Research benoemd tot Vriend van Kinderen met MS. Tijdens zijn bezoek aan Erasmus MC–Sophia zal Kroes door artsen, verpleegkundigen en onderzoekers worden geïnformeerd over MS. Daarna ontmoet hij kinderen met MS en hun ouders, om zo een beeld te krijgen van wat MS in het dagelijks leven betekent. Wolter Kroes is erg begaan met het lot van de kinderen en hun ouders: “De onvoorspelbaarheid van de ziekte leidt tot veel onbegrip. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen om MS en de gevolgen ervan voor het hele gezin meer bekend te maken.”

De VriendenLloterij heeft via de Stichting MS Research 485.000 Euro toegekend aan het Kinder MS Centrum, dat in Erasmus MC zal worden gevestigd. Doel van het Kinder MS Centrum is bundeling van kennis en behandeling van multipele sclerose bij kinderen. Een onderdeel van het Nationaal Kinder MS Centrum is de biobank waarin weefsel en ander relevant materiaal met betrekking tot kinderen met MS centraal wordt opgeslagen. Hierdoor wordt onderzoek naar MS bij kinderen vergemakkelijkt. Daarnaast wordt een deel van het toegekende geld gebruikt voor informatiemateriaal voor kinderen met MS en voor hun directe omgeving.

bron: Erasmus mc

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen