Hans Nederhof met Health Communicator doorgedrongen tot finale eHealth Award in Kopenhagen

Array

De Health Communicator van huisarts Nederhof, biedt de patient de mogelijkheid om in de wachtkamer het spreekuurconsult voor te bereiden. Op een touchscreen kunnen zij anamnesevragen, geschreven of gesproken in eigen taal, beantwoorden. De huisarts kan vervolgens met behulp van deze, vertaalde, informatie een gericht consult voeren. Met de vis a vis module kan de arts in de spreekkamer aanvullende vragen stellen. Hans Nederhof is met zijn baanbrekende project Health Communicator (PDF)  doorgedrongen tot de finale van de  prestigieuze  eHealth Award in Kopenhagen. Deze door de EEG ondersteunde competitie selecteert op 7 Mei aanstaande de winnaars uit de 30 overgebleven kandidaten afkomstig uit alle Landen van de EU!
Na afloop van het consult kan de patient in de wachtkamer voorlichting of uitleg op maat en in de eigen taal krijgen.
Binnenkort kunt u meer informatie over de Health Communicator vinden op Sticozo.nl

 

Nationale Zorg Jaarprijs voor Hans Nederhof
Het project ‘Health Communicator’ van Hans Nederhof won vorig jaar de Innovatieprijs in de klasse Topinnovatie en services gewonnen. Deze prijs werd toegekend door de vakjury van de Nationale Zorg Jaarprijs.(www.nzjp.nl)

Inmiddels werken zij hard aan de inrichting van de Meditheek, een internationale verzameling  informatievideo’s over vele medische onderwerpen. Met behulp van Health Communicator kan hieruit een selectie worden gemaakt en “meegegeven” aan de patient.

Hans Nederhof kan uw hulp gebruiken bij het inrichten van deze Meditheek. Hij is op zoek naar gezondheidswerkers die een meertalig videovoorlichtingsmaterialen ter beschikking te stellen aan de Stichting Communicatie Zorg ten behoeve van voorlichting aan patienten. Informatiemateriaal wordt alleen opgenomen met uitdrukkelijke toestemming van de belanghebbende. Verder zou de Stichting graag de mogelijkheid verwerven om goede films te voorzien van nieuwe geluidssporen in de vreemde taal, ten behoeve van de anderstalige patienten. Als informatiebronnen denken wij aan medische specialisten in binnen- en buitenland, patientenverenigingen, overheden en belangengroeperingen van patienten.

Het is de bedoeling te komen tot een certificeringssysteem van het informatiemateriaal, ter verhoging van de patientveiligheid.

Daarnaast is de stichting geholpen met financiele donaties voor de Stichting Communicatie Zorg. ABNAMRO 49 95 72 181  ten name van de Stichting Communicatie Zorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen